Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
SprintExpo Enschede t/m 27 oktober

OPEN STUDIO: SPRINTEXPO ‘IF IT FOOLS YOU, IT IS NOT FAKE’

Expositie van de kunstenaars Valentina Gal, Diana Gheorghiu en Sonia Mangiapane.

Kunstenaars Valentina Gal, Diana Gheorghiu en Sonia Mangiapane geven inzicht in hun creatieve proces en concep...

Lees verder
15:00 - 16:30
Gratis

Kunstenaars Valentina Gal, Diana Gheorghiu en Sonia Mangiapane geven inzicht in hun creatieve proces en concepten achter de werken die ze ontwikkelen voor de SprintExpo 'If it fools you, it’s not fake'.

Op 27 oktober vindt in Tetem een Open Studio plaats waar kunstenaars Valentina Gal, Diana Gheorghiu en Sonia Mangiapane inzicht geven in hun creatieve proces en concepten achter de werken die ze ontwikkelen voor de SprintExpo ‘If it fools you, it’s not fake’. De tentoonstelling onderzoekt hoe meerstemmigheid een passende plek kan krijgen in de huidige, op technologie georiënteerde samenleving en hoe ruimte kan worden geboden aan degenen die doorgaans worden uitgesloten van dominante normatieve verhalen. Kan meerstemmigheid bijdragen aan inclusiviteit en de diversiteit van de samenleving of is het een utopisch ideaal en dus onbereikbaar?

Valentina Gal onderzoekt hoe de mensheid zich kan positioneren in een tijd en wereld waarin het steeds moeilijker wordt om te bepalen wat echt is. Terwijl wereldleiders elkaar hacken en mensen zichzelf belachelijke normen stellen bij het nastreven van sociale media-glorie, zet Valentina vraagtekens bij de essentie van het hyperrealisme waar we in terecht zijn gekomen door meeslepende video-installaties te bouwen die heen en weer schommelen tussen alledaagse feiten en de verstoorde hyperrealiteit van de digitale wereld.

Diana Gheorghiu gebruikt computer gegenereerde personages om onderwerpen als zelfzorg, nieuwe voeding en de welzijnsindustrie te verkennen. Haar werk volgt op haar onderzoek naar online communities die een gezonde levensstijl promoten. Diana’s personages zijn verbeeld als statische afbeeldingen, video’s en installaties waarin zij op een afstandelijke en misvormde manier zelfzorg uitoefenen.

Sonia Mangiapane is een foto- en mediakunstenaar die werkt met verschillende technieken en processen die voornamelijk ontstaan door het gebruik van licht. De camera zelf speelt hierin een bescheiden rol. Met behulp van camera gebaseerde en camera loze methoden produceert ze stilstaande en bewegende beelden die betrekking hebben tot de reis, plaats en noties van tijd.

De Open Studio is onderdeel van de SprintExpo ‘If it fools you, it is not fake’ waar kunstenaars in een kort en intensief traject van enkele maanden toewerken aan de realisatie van nieuw werk.

Wanneer

27 oktober van 15:00 tot 16:30

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede