Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Sottobosco tuin Enschede
      5 juni
Kunst en cultuur

OPENING SOTTOBOSCO TUIN DOOR ELSPETH DIEDERIX

Feestelijke opening van de nieuwe Sottobosco Tuin

Kunstenaar Elspeth Diederix heeft een nieuwe achtertuin ontworpen voor Rijksmuseum Twenthe. Tijdens de rondlei...

Lees verder
13:00 - 13:30
Gratis

Kunstenaar Elspeth Diederix heeft een nieuwe achtertuin ontworpen voor Rijksmuseum Twenthe. Tijdens de rondleiding vertelt ze meer over het ontwerpproces en de bijzondere planten in de tuin

Beeldend kunstenaar en fotograaf Elspeth Diederix (1971) raakte geïnspireerd door de plantenwereld. In het najaar van 2021 mocht ze van Rijksmuseum Twenthe de Sottobosco Tuin ontwerpen die vanaf 5 juni 2022 geopend is voor publiek. Deze eigenaardige tuin bevindt zich aan de achterzijde van het museum. De beschutte ligging van de tuin zorgde ervoor dat het een schaduwtuin zou worden, ze heeft zich laten inspireren door de 17de-eeuwse bosgrondstillevens. De schilders van deze zogenaamde sottobosco-taferelen richtten hun aandacht op het leven laag bij grond, onder de bomen. Ze schilderden insecten, vlinders en gekleurde bloemen die afsteken tegen de veelal donkere achtergronden. Maar wat Diederix vooral aanspreekt aan deze taferelen is het wonderlijke karakter.

De foto's die te zien zullen zijn in haar tentoonstelling worden gekenmerkt door een donkere en mysterieuze bosgrondsfeer geïnspireerd op de door haar ontworpen tuin.

Wanneer

5 juni van 13:00 tot 13:30

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131

7514BP Enschede

website evenement

[email protected]

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede