Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
ORBI 8 september
Muziek

ORBI

Met Rick Stotijn, Bram Van Sambeek, Marijn Korff de Gidts en Sven Figee.

De mannen zijn het zat. Altijd maar weer spelen in dienst van de ander, terwijl ze sterk overtuigd zijn van de...

Lees verder
Gesloten
15.00

De mannen zijn het zat. Altijd maar weer spelen in dienst van de ander, terwijl ze sterk overtuigd zijn van de solistische kwaliteiten van hun eigen (achtergrond)instrumenten.

Fagottist Bram van Sambeek, contrabassist Rick Stotijn, Sven Figee op Hammond-orgel en slagwerker Marijn Korff de Gidts vormen de nieuwe kamermuziekhardrockband ORBI: the Oscillating Revenge of the Background Instruments. De naam spreekt voor zich. Hun gelijknamige album met daarop progressieve rock en metal van onder meer Muse, Metallica, The Doors en Dream Theater is ge-wel-dig, aldus theaterprogrammeur Ellen Peters.

Rokende fagot, jankende contrabas
In Since I’ve been loving you van Led Zeppelin nemen Bram van Sambeek en Rick Stotijn beurtelings zowel de zangpartij van Robert Plant als de gitaarsolo’s van Jimmy Page voor hun rekening. Bram van Sambeek: “Plant heeft een uitermate rasperige stem die juist daardoor zo expressief klinkt. Je ervaart een soort weerstand of ruis in de klank. Ik heb mijn fagot op die haast rokende kwaliteit uitgezocht, maar om zo’n klassiek instrument echt te laten raspen moet ik ook mijn stembanden inzetten. Als je hard zingt en schreeuwt tijdens het spelen wordt de fagotklank vanzelf rauw.”

Wanneer

8 september

Prijzen
Normaal tarief€ 17.50
Studenten / CJP / Cultuurkaart€ 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245