Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Opera Vliegveld Twenthe Orphée Euridice zwart rood 3 3 juni en nog 2 dagen
Evenement, Kunst en cultuur

ORPHÉE + EURIDICE

Voor het eerst een live opera op Vliegveld Twenthe!

Voor het eerst een opera-evenement op Vliegveld Twenthe! Laat je meevoeren met de wereldberoemde Orphée + Euri...

Lees verder

Voor het eerst een opera-evenement op Vliegveld Twenthe! Laat je meevoeren met de wereldberoemde Orphée + Euridice van Gluck: de klassieke Orpheus-mythe, nu in een moderne enscenering. Met barokorkest, dansers, koor en solisten: 100 uitvoerenden. In Hangar 10. Bezoek de bruiloft van Orphée en Euridice en leef mee als hij haar kwijtraakt aan de onderwereld. Zal hij zijn geliefde weer in de armen sluiten?

Hangar 10 vormt het decor voor de opera. Deze oude motorwerkplaats voor F16-straaljagers biedt een intrigerende achtergrond voor de liefdesgeschiedenis van de betoverende zanger en zijn nimf. Wie dit weekend de Kunstroute van Kunstenlandschap fietst, fietst al letterlijk door de Hangar: een prachtig kunstwerk is namelijk onderdeel van het decor .

Cast van 100 uitvoerenden
De cast bestaat uit de solisten Noëlle Drost (Euridice), Ilja Aksionov (Orphée) en Maria Kraaijkamp (Amor); met daarnaast initiatiefnemer Vocaal Ensemble Ex Arte en Barokorkest La Sorpresa dat op authentieke 18e-eeuwse instrumenten speelt. Ook doen leerlingen mee van de Artez-vooropleidingen Dans en Muziek en de Kunstklassen van het Kottenpark, onderdeel van het Stedelijk Lyceum in Enschede. In totaal staan zo’n 100 uitvoerenden op de planken: oud en jong, beroepsmusici en -solisten, koorzangers en scholieren, figuranten en vrijwilligers.

De artistieke leiding is in handen van theatermaker Jasper Korving en dirigent Emile Engel die samen al garant stonden voor spectaculaire voorstellingen in de Steengroeve in Winterswijk.

Waan je een bruiloftsgast op het feest van Orphée en Euridice en laat je meenemen door de opzwepende muziek en dans van deze beroemde opera. Luister naar de prachtige zang van de ontroostbare Orphée als zijn geliefde sterft en zie de twijfels van Euridice als hij haar wil ophalen uit de onderwereld: Waarom kijkt hij haar niet aan? Houdt hij nog wel van haar? Zo niet, dan blijft ze liever bij de schimmen van de doden. Krijgt Orphée zijn Euridice eigenlijk wel terug?

Weekendtip
Een weekendje uit, met kunst buiten en binnen? Fiets/wandel dan de Kunstroute van kunstenlandschap.nl en bezoek daarna Orphée + Euridice in Hangar 10!

Wanneer

t/m 6 juni vanaf 20:30

Ook op
zaterdag 4 juni 2022 vanaf 20:30
maandag 6 juni 2022 vanaf 15:00

Prijzen
Entree volwassenen€ 45.00
Entree t/m 18€ 25.00

Diner is ook mogelijk.

Locatie

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Vliegveldweg 345

7524PT Enschede

Website evenement

Bestel kaarten
Orphée Euridice flyer

Route plannen

Locatiegegevens

1 Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie
Vliegveldweg 345
7524PT Enschede