Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Orsonwelles 15 oktober
Kunst en cultuur, Muziek

ORSON WELLES’ THE WAR OF THE WORLDS

Een voorstelling over een tijd vol angst en wanhoop tijdens het meest unieke hoorspel aller tijden. Gemaakt in een tijd vol vrees en vertwijfeling.

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een i...

Lees verder

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles.

In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich “The Mercury Theatre” noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s “Othello” en “MacBeth”. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen.

Orson Welles’ War Of The Worlds begint als een overdenking van de oudere Rita Hayworh (op film, gespeeld door Gerrie van der Klei); ze herinnert zich die jonge Orson Welles (William Spaaij, alternerend met René van Kooten) en hoe het die dag in de CBS-studio was. De jonge regisseur en acteur trekt zich niets aan van de turbulentie die hij veroorzaakt; sterker nog… hij geniet met volle teugen van al dat rumoer. Ze vertelt hoe het hem roem bracht, hoe hij later naar Hollywood werd gelokt waar hij – nog geen dertig jaar oud – het meesterwerk Citizen Kane maakte. En hoe hij een leven lang zwierf tussen fake news en prachtige onenigheid met de hele entertainment-industrie.


Wanneer

15 oktober vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 21.00
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

225
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer