Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Otto Tausk dirigeert Prokofjev en Stravinsky Enschede
      13 mei
Kunst en cultuur, Muziek

OTTO TAUSK DIRIGEERT PROKOFJEV EN STRAVINSKY

Voorjaarsconcert Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

In dit programma speelt zij het Tweede Vioolconcert. Een werk van grote contrasten, met een andante als een we...

Lees verder

In dit programma speelt zij het Tweede Vioolconcert. Een werk van grote contrasten, met een andante als een weemoedig verstild pas de deux zonder dansers en een finale als een wild woeste Russische volksdans.

Maria Milstein speelt TsjaikovskiHalve finaliste tijdens de Koning Elisabethwedstrijd in 2012, een fellowship van de Borletti-Buitoni Trust in 2016 en trotse bezitter van de Nederlandse Muziekprijs 2018: in een notendop de indrukwekkende carrière van de Russische, maar al lange tijd in Nederland wonende violiste Maria Milstein. Met Phion onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk maakt zij in het voorjaar een opname van de beide vioolconcerten van Prokofjev.

Otto Tausk in Frankrijk

De overige werken van het concert zijn allemaal van Franse oorsprong. Geen balletmuziek zo aansprekend, kleurrijk en meeslepend als Stravinsky’s verbeelding van het Russische volkssprookje over de Vuurvogel. De première in Parijs betekende één van de grootste successen van het befaamde gezelschap Ballet Russes van Serge Diaghilev en maakte Stravinsky tot één van de bekendste componisten van de nog jonge 20e eeuw. Klein maar fijn is Ravels beroemde pavane op de dood van een koningsdochter. En toepasselijker dan met Debussy’s impressionistische kijk op de lente kan dit voorjaarsconcert van Phion met Otto Tausk niet beginnen.

Wanneer

13 mei vanaf 20:00

Prijzen
Toprang€ 49.00
3e rang€ 22.00
2e rang€ 32.00
1e rang€ 42.00
Jeugd€ 12.75
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245