Favorieten
Nederlands
Sluiten
Outroslugares 1894 1543834346 28 januari 2019
Muziek, Kunst & cultuur

OUTROS LUGARES

Quatro Ventos

Fado van de bovenste plank van kwartet Quatro Ventos, terug bij Concordia!

Lees verder

Fado van de bovenste plank van kwartet Quatro Ventos, terug bij Concordia!

De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is al twintig jaar de frontman van fadokwartet Quatro Ventos. Na hun jubileumconcert in het vorige seizoen is de blik nu gericht op ‘outros lugares’; andere plekken die een inspiratie zijn voor een gloednieuw repertoire.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (o.a. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland weet het kwartet successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten. 

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga (Lissabon, 1978), meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga is naast begenadigd musicus, actief als componist, tekstschrijver en arrangeur (o.a. voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Nieuw in de gelederen van Quatros Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro.

Over Quatros Ventos

In 1996 richtte zanger en gitarist Emanuel Pessanha Quatro Ventos op. Hij zocht de beste musici en vond Rafael Fraga, specialist op de Portugese en Spaanse gitaar en contrabassist Lucien Matheeuwsen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolle fado-ensembles van Nederland. Naast hun trouwe Nederlandse publiek weet Quatro Ventos muziekliefhebbers in landen als Portugal, Zwitserland en de Verenigde Staten te raken.

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met diverse musici, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Wanneer

28 januari 2019 | vanaf 12:30

Prijzen
  • Entree
  • € 10.00
Bestel tickets

Route plannen

1 Concordia Film - Theater

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

36