Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Simone 18 oktober
Muziek

PÄRT ÜBER BACH - SIMONE LAMSMA

Candida Thompson en Simone Lamsma soleren in de werken van spirituele grootmeesters Pärt en Bach.

Tabula Rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, ...

Lees verder

Tabula Rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, waarmee hij zo beroemd is geworden.

“De geluiden zijn er om de stilte te omringen”, zei Pärt over zijn tintinnabuli-stijl. In de lange periode die hieraan voorafging verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe stijl verwerkte hij andere muzikale stijlen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft hij frasen van Bach met zijn eigen modernistische muziek, leidend tot een stuk vol spanning en contrastrijke klanken. Bach omlijst de muziek van de voorman van de nieuwe spiritualiteit. Simone Lamsma en Candida Thompson soleren in de hemelse werken van de twee spirituele grootmeesters.

Simone Lamsma werd geboren in Leeuwarden en startte met vioolspelen op haar vijfde. Haar talent bleef niet onopgemerkt: toen ze negen jaar was werd ze leerling van Davina van Wely en op haar elfde verhuisde ze naar Londen om les te krijgen bij Hu Kun aan de Yehudi Menuhin School of Music. Als jongste student ooit kreeg ze een ‘full scholarship’ van de Royal Academy of Music, waar ze op haar negentiende afstudeerde met first class honours. Vorig jaar ontving ze van diezelfde school de eretitel ‘fellow’, die voorbehouden is aan slechts 300 alumni die hun sporen in de muziek hebben verdiend. Met meer dan 60 vioolconcerten op haar repertoire trad Lamsma al op over de hele wereld en soleerde bij de bekendste orkesten, van Seoul tot Sydney. Vorig jaar maakte ze haar debuut bij het New York Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden.

Wanneer

18 oktober vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 29.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

223
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer