Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Paasvuur 2274 1551092066 35hxcwytd5 t/m 21 april

PAASVUUR LONNEKER

Op eerste Paasdag wordt het paasvuur aangestoken in Lonneker.

In Lonneker beginnen ze omstreeks de jaarwisseling met het maken van 2000 boeskes (takkenbosjes). Op vrijdagmi...

Lees verder
Lonneker
20:00 - 00:00
Gratis

In Lonneker beginnen ze omstreeks de jaarwisseling met het maken van 2000 boeskes (takkenbosjes). Op vrijdagmiddag en zaterdag voorafgaand aan eerste paasdag bouwen ze de boake (paasvuurbult).

Op eerste Paasdag om 20.00 uur vertrekt muziekvereniging Excelsior vanaf het kerkplein naar de boake, aan de Vliegveldweg. Als Excelsior bij de boake is aangekomen wordt deze aangestoken.

Locatie
Vliegveldweg, bij de tennisbanen van TCL.

Geen Paasvuren in Enschede
Vanwege de aanhoudende droogte in de regio heeft het landelijk platform natuurbrandrisico dinsdag 16 april fase 2 – de hoogste fase afgekondigd voor Twente. Dit betekent dat het gevaar op snel uitbreidende natuurbranden extra groot is. Om deze reden is het niet toegestaan om vuur in de buitenlucht te stoken. Dit heeft ook gevolgen voor de paasvuren binnen de gemeente Enschede en haar dorpen. Vanwege dit vergrote risico mogen ook geen paasvuren worden aangestoken.

De gemeente heeft op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) regels vastgesteld. Dit zijn de “Nadere regels Verbranding Afvalstoffen en Stoken”. Deze nadere regels bepalen dat er een verbod tot verbranding is bij droogte na afkondiging fase 2 op www.natuurbrandrisico.nl.

Daarvan is op dit moment dus sprake en daarom is het niet mogelijk paasvuren te ontsteken.


Wanneer

21 april van 20:00 tot 00:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Lonneker

Dorpsplein

7524AG Lonneker

www.vkl-lonneker.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lonneker
Dorpsplein
7524AG Lonneker