Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Passie voor Bach Enschede
      7 mei
Kunst en cultuur, Muziek

PASSIE VOOR BACH - JAUCHZET GOTT

Ensemble Himmelsberg speelt concert onder noemer Jauchzet Gott.

De Passie voor Bachserie is een concertserie van fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, u...

Lees verder
11:00
22.50

De Passie voor Bachserie is een concertserie van fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoerd door prominente musici. Het ensemble Himmelsburg speelt het laatste concert in de reeks onder de noemer 'Jauchzet Gott' met werken van Bach en zijn muzikale vriend Pisendel.

Op het programma staat een lieflijk, klein vioolconcert met een dromerig middendeel, een concert voor de 'liefdeshobo' met zijn honingzoete klank.

Centraal staat de beroemde sopraan-solocantate waarvan lang werd gedacht dat Bach deze misschien schreef voor zijn eigen huwelijk in 1721 met zijn tweede vrouw Anna Magdalena. Jezelf oefenen in de liefde en elkaar in vrolijkheid liefkozen, zo'n tekst klinkt toch heel anders dan O Haupt voll Blut und Wunden... Overigens zat dat oefenen in de liefde bij Bach en zijn Anna Magdalena wel goed. Voor zover we weten was het een goed huwelijk waarin ook veel werd geliefkoosd: ze kregen samen twaalf kinderen.

De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft.

Wanneer

zo 7 mei 2023 t/m zo 7 mei 2023 7 mei vanaf 11:00

Prijzen
Entree€ 22.50

incl. garderobe

Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel je kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245