Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Passie voor Bach
      26 februari 2023
Kunst en cultuur, Muziek

PASSIE VOOR BACH (DEEL 2)

Een paar heerlijke, lichtvoetige aria's en duetten.

De Passie voor Bachserie is een concertserie van vier concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoer...

Lees verder
11:00
22.50

De Passie voor Bachserie is een concertserie van vier concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoerd door prominente musici. Op zondag 26 februari speelt het ensemble Himmelsburg in De Grote Kerk een concert onder de noemer Serenade voor Leopold.

Tussen 1717 en 1723 was Bach kapelmeester aan het hof van de muziekminnende prins Leopold von Anhalt-Cöthen. De vorst was gereformeerd, dus kerkmuziek hoefde Bach niet te schrijven. Wel componeerde hij een grote hoeveelheid instrumentale muziek – waarvan het merendeel jammer genoeg verloren is gegaan – zoals Ouvertures met bijbehorende suites van Franse hofdansen, concerten en veel kamermuziek.

Voor de verjaardagen en de nieuwjaarsrecepties van prins Leopold en zijn familie is een aantal serenades bewaard gebleven, waaronder deze, waarin personificaties van de Tijd en van de Goddelijke Voorzienigheid eerst het verleden en vervolgens de gouden toekomst van het vorstendom bezingen.

Deze serenade voor nieuwjaarsdag 1719 bevat een paar heerlijke, lichtvoetige aria's en duetten. Bach zelf was er ook mee in zijn nopjes want hij hergebruikte de muziek van een aantal delen vijf jaar later in Leipzig voor een cantate voor derde Paasdag.

Wanneer

zo 26 feb. 2023 t/m zo 26 feb. 2023 26 februari 2023 vanaf 11:00

Prijzen
Entree€ 22.50
Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245