Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        PASSIE VOOR BACH Dubbelconcerten
      26 maart
Kunst en cultuur, Muziek

PASSIE VOOR BACH - DUBBELCONCERTEN

Concerten Telemann en Bach paren virtuositeit aan diepzinnigheid.

De Passie voor Bachserie is een concertserie van vier concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoer...

Lees verder
11:00
22.50

De Passie voor Bachserie is een concertserie van vier concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoerd door prominente musici. In dit derde concert op zondag 26 maart in De Grote Kerk hoor je onder meer werken van Bach en zijn muzikale vriend Telemann.

Bach en zijn muzikale vriend Telemann schreven graag concertante werken voor twee solisten. In zo'n werk gaan de solo-instrumenten een dialoog met elkaar aan en zijn we getuige van een bijzondere conversatie.

In dit programma staan werken centraal die geschreven zijn voor twee vioolsolisten of voor viool- en hobosolo. Heel beroemd is het concert in c-klein BWV 1060R voor hobo en viool, met dat onvergetelijk mooie langzame middendeel, maar het misschien wel nog bekendere concert voor 2 violen in d-klein BWV 1043 doet er zeker niet voor onder.

De concerten van Telemann zijn minder bekend dan die van vakbroeder Johann Sebastian, maar ze verdienen het om gehoord te worden. Ze paren virtuositeit aan diepzinnigheid en maken duidelijk waarom Bach tijdens de openbare concerten die hij organiseerde met het Collegium Musicum in Leipzig graag werken op de lessenaars zette van de componist die ooit aan de wieg stond van dat ensemble.

Wanneer

zo 26 mrt. 2023 t/m zo 26 mrt. 2023 26 maart vanaf 11:00

Prijzen
Entree€ 22.50
Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden