Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Play / Space
      2 april 2023
Muziek, Kunst en cultuur

PLAY / SPACE

Voorstelling voor panfluiten en blokfluiten dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel.

Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creati...

Lees verder
14:30
12.50

Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen.

Play / Space is een nieuw werk van Wilma Pistorius, gecreëerd in samenwerking met Mariana Preda en Juho Myllylä, voor panfluiten en blokfluiten, dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar is het breekpunt?

De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek.

Het stuk is bij elke uitvoering anders: niet alleen variëren de improvisaties met de ingevingen en inspiratie van de musici, maar ook worden deze beïnvloed door de locatie en het publiek. Nieuwe creatieve beslissingen moeten bij iedere uitvoering worden genomen, sommigen in “real time”.

Dit brengt verrassingen en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziekstuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk: met minder perfectie en meer vrijheid.

Wanneer

zo 2 apr. 2023 t/m zo 2 apr. 2023 2 april 2023 vanaf 14:30

Prijzen
Normaal tarief€ 12.50
Studenten€ 7.50
CJP/ Cultuurkaart€ 7.50
Locatie

Het Vestzaktheater

Walstraat 35

7511 GG Enschede

053-4300999

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Het Vestzaktheater
Walstraat 35
7511 GG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden