Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Playbour City Engines Tetem t/m 8 maart
, Kunst en cultuur

PLAYBOUR CITY ENGINES

Een interactieve online tentoonstelling over de grens tussen werk en vrije tijd.

De grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen en gaan steeds meer in elkaar over. We zijn in toenemende mate v...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

De grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen en gaan steeds meer in elkaar over. We zijn in toenemende mate verbonden in een muti-internet realiteit. Dit schemergebied tussen werk en spel wordt ‘playbour’ genoemd.

Playbour City Engines is een digitale interactieve playground, gemaakt door ontwerpersduo The Rodina. In deze virtuele spelomgeving ervaar je hoe werk en spel in elkaar opgaan. Gefascineerd door de virtuele stad als speeltuin – als gevolg van automatisering, gamification en datacollectie – richt The Rodina zich op de transformatie van (online) openbare ruimtes tot speellocaties. Wat vroeger geheel buiten de grenzen van het werk viel – zoals vrije tijd en familietijd – wordt door verschillende digitale platforms instrumenteel ingezet. Als we steden beschouwen als ecologieën die steeds afhankelijker worden van online communicatie en automatisering, dan worden alle burgers langzaam omgevormd tot spelende arbeiders die informatie, data en afbeeldingen produceren. Door deze fundamentele verschuiving in de rol van de bewoners verandert de stad in een netwerk van verschillende sensoren, technologieën en onderliggende infrastructuren.

Voor de tentoonstelling, die volledig online is, heeft The Rodina in opdracht van Tetem een interactieve virtuele speeltuin gemaakt. Het publiek kan de tentoonstelling en de 3D-ruimtes makkelijk ervaren zonder extra programma’s op de computer te moeten installeren. Meerdere gebruikers kunnen naar binnen ‘lopen’ en in de digitale speeltuin van Playbour City Engines spelen en met elkaar communiceren. Gedurende de tentoonstellingsperiode worden verschillende hoofdstukken gelanceerd:

Chapter I: 17 Juni om 20:00 uur 2020 – Lancering met Transaction Party in samenwerking met Yessica Deira
Chapter II: September 2020 – Fetch and Hide: unwrapping entertaining technology, in samenwerking met School of Speculation, London
Chapter III: November 2020 – Action to Ground: Transforming Desires
Chapter IV: Februari 2021 – Surprise and Adventure: When Reality Becomes like a game

Wanneer

t/m 8 maart

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

2 Je eigen woonkamer