Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Playbour City Engines Tetem 07 t/m 7 maart 2021
Digitaal

PLAYBOUR CITY ENGINES

Playbour City Engines is een interactieve online tentoonstelling gemaakt door ontwerpersduo The Rodina in opdracht van Tetem.

In deze digitale playground ervaar je hoe werk en vrije tijd steeds meer in elkaar opgaan. De tentoonstelling ...

Lees verder
Je eigen woonkamer

In deze digitale playground ervaar je hoe werk en vrije tijd steeds meer in elkaar opgaan. De tentoonstelling onderzoekt dit schemergebied genaamd ‘playbour’ en hoe het spelen langzaam is verschoven van fysieke ruimtes naar de virtuele stad als speeltuin. Gedurende de tentoonstellingsperiode worden verschillende hoofdstukken gelanceerd.

De grenzen tussen werk en vrije tijd vervagen en gaan steeds meer in elkaar over. We zijn in toenemende mate verbonden in een multi-internet realiteit. Dit schemergebied tussen werk en spel wordt ‘playbour’ genoemd. We zijn allemaal spelers in deze online game geworden. Wat gebeurt er met het spel en het speelveld in een omgeving waarin ons gedrag continu data produceert en waarin de interactie tussen onszelf en de stad digitaal en zelfs virtueel geworden is?

Playbour City Engines is een digitale interactieve playground, gemaakt door ontwerpersduo The Rodina. In deze virtuele spelomgeving ervaar je hoe werk en spel in elkaar opgaan. Gefascineerd door de virtuele stad als speeltuin – als gevolg van automatisering, gamification en datacollectie – richt The Rodina zich op de transformatie van (online) openbare ruimtes tot speellocaties. Wat vroeger geheel buiten de grenzen van het werk viel – zoals vrije tijd en familietijd – wordt door verschillende digitale platforms instrumenteel ingezet. Als we steden beschouwen als ecologieën die steeds afhankelijker worden van online communicatie en automatisering, dan worden alle burgers langzaam omgevormd tot spelende arbeiders die informatie, data en afbeeldingen produceren. Door deze fundamentele verschuiving in de rol van de bewoners verandert de stad in een netwerk van verschillende sensoren, technologieën en onderliggende infrastructuren.

Wanneer

t/m 7 maart 2021

Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer