Poezie 1972 1546858593 t/m 3 februari
Kunst & cultuur

POËZIE, MUZIEK & FILM

Valerius Ensemble, SLME en Concordia presenteren een literaire avond.

Poëzie, Muziek en Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Ens...

Lees verder

Poëzie, Muziek en Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME) en Concordia.

Deze editie staat in het teken van vrijheid. Dichters Pim te Bokkel, Ellen Deckwitz en Margót Veldhuizen geven ieder op eigen wijze invulling aan dit thema. Bovendien schreven zij voor deze gelegenheid een speciaal gedicht.
Het Valerius speelt het strijkkwartet in C op.33 no.3 van Joseph Haydn, bijgenaamd ‘Vogel’. Complex met veel versieringen, maar tegelijkertijd luchtig van aard. Zeer passend bij het thema!
Na de pauze vertoont Concordia de film Captain Fantastic (2016), over een toegewijde vader (Viggo Mortensen) die zijn zes kinderen in de bossen van Noord-Amerika leert overleven. Wanneer het gezin terug moet naar de echte wereld, begint een levensreis met heftige en hilarische uitdagingen die diens ideeën van vrijheid uitdagen. De film werd onder meer bekroond met vier sterren van de Volkskrant: “Grappig, eigenzinnig en hartverwarmend”. Regisseur Matt Ross won de prijs voor Beste Regisseur in het programma ‘Un Certain Regard’ op het Filmfestival van Cannes. De film start na de pauze, rond 16.00 uur.

Wanneer

3 februari vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

303