Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194230 35hxfxytv8 t/m 17 april
Muziek, Kunst en cultuur

PROKOFJEVS DERDE PIANOCONCERT EN TSJAIKOVSKI 5

Het orkest staat onder leiding van Tung-Chieh Chuang, een aanstormend dirigeertalent uit Taiwan.

Het orkest staat in dit programma onder leiding van Tung-Chieh Chuang, een aanstormend dirigeertalent uit Taiw...

Lees verder

Het orkest staat in dit programma onder leiding van Tung-Chieh Chuang, een aanstormend dirigeertalent uit Taiwan. Deze winnaar van het befaamde Malko Concours voor dirigenten in 2015 kreeg superlatieven als ‘soevereine leiderskwaliteiten’ en ‘overweldigende klankbelevenis’ in zijn recensies.

Met de Vijfde symfonie van Tsjaikovski besluit hij dit Russische concert in onvervalste romantiek. Als je iets een overweldigende klankbelevenis kunt noemen, dan is het wel deze symfonie. Eén prachtige melodie laat Tsjaikovski als leidraad door alle delen klinken, beginnend als een sombere treurmars, culminerend in een juichend triomfantelijke fanfare. Het is een schitterend besluit van dit geheel Russisch getinte concert, dat begint met een mooi symfonisch kleinood van Tsjaikovski’s tijdgenoot Ljadov. Het Betoverde meer is een schitterend sfeerbeeld van een denkbeeldig geheimzinnig meer verscholen in het uitgestrekte Russische Taiga woud.

Klavierleeuwin
‘Een ware leeuwin achter de toetsen die moeiteloos de ene na de andere pagina met de moeilijkste noten verslindt,’ zo typeerde de Amerikaanse pers onlangs de Russische pianiste Anna Vinnitskaya. Ze komt heel wat lastige pagina’s tegen in het virtuoze Derde pianoconcert van Prokofjev. Wel muziek van een ongekende schoonheid waarin de componist zich van zijn romantische kant laat zien. Hoe kan het ook anders, geschreven tijdens een zonnige zomerse vakantie in Bretagne, geïnspireerd door een ontluikende liefde. Toch is het ook een prikkelend pianoconcert, waarin Prokofjev bewijst al stevig in de twintigste eeuw te staan.

Wanneer

17 april vanaf 20:00

Prijzen
Entree jongeren€ 13.25
Entree 4e rang€ 13.25
Entree 3e rang€ 20.00
Entree 2e rang€ 27.50
Entree 1e rang€ 35.50
Entree toprang€ 42.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245