Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Pureink 1843 1543230269 35ht6fnrvy
Kunst en cultuur

PURE INK

Expositie van Prof. Ren WenDong

Deze expositie wordt georganiseerd door AKI ArtEZ in samenwerking met Dalian Polytechnic University en de Neth...

Lees verder

Deze expositie wordt georganiseerd door AKI ArtEZ in samenwerking met Dalian Polytechnic University en de Netherlands Business Support Office Dalian

Professor Ren Wendong is als hoogleraar verbonden aan de Polytechnic University van Dalian. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op dinsdag 27 november om 16.30 uur en wordt gehouden door Jeroen Diepemaat. Hij is wethouder Cultuur van de Gemeente Enschede. De tentoonstelling is aansluitend, vrij toegankelijk, te zien tot en met 29 november in het academiegebouw van AKI ArtEZ aan de Hulsmaatstraat 35 in Enschede, tijdens openingstijden van de AKI.

Sinds 2009 is de Chinese miljoenenstad Dalian een zusterstad van Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen bekrachtigde in Dalian met burgemeester Xiao Shenfeng de vriendschap tussen beide steden in een Memorandum of Understanding. Daarmee is Enschede van ‘Friendly Cooperative City’ tot officiële ‘Sister City’ geworden, goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Beijing. Dat betekent, dat beide steden samenwerking op het gebied van economie, wetenschap en techniek, gezondheidszorg, onderwijs en cultuur en sport zullen stimuleren en ondersteunen.

In dat kader maakten Marc Boumeester, directeur van AKI ArtEZ en Ina Bode, hoofd van de opleidingen Crossmedia Design en Moving Image deel uit van een delegatie vanuit de Gemeente Enschede, die vorige week (november 2018) Dalian bezocht. Tussen Dalian en Enschede worden onder meer ook kunstenaarsuitwisselingen georganiseerd.

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

AKI ArtEZ Academie voor Art & Design

Hulsmaatstraat 35

7523 WB Enschede

+31 53 4824400

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 AKI ArtEZ Academie voor Art & Design
Hulsmaatstraat 35
7523 WB Enschede