Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Rameau en de grieken 2665 1554719104 35hxfxxaj0 t/m 15 oktober
Muziek

RAMEAU EN DE GRIEKEN

Kretensische opwinding en 17e eeuwse Franse schoonheid, hand in hand.

​Een van de belangrijkste operacomponisten in de historie is Fransman Jean-Philippe Rameau: 35 opera’s! 35 ope...

Lees verder
20:00
24.50

​Een van de belangrijkste operacomponisten in de historie is Fransman Jean-Philippe Rameau: 35 opera’s! 35 opera`s, gecomponeerd in de 17e eeuw, met libretto`s die bijna altijd gebaseerd zijn op Griekse tragedies of blijspelen.

Blijkbaar waren de emotie, de hartstocht en de tragiek van deze klassieke verhalen voor Rameau van een ongekende inspiratie. Dit was voor het NBE de aanleiding om een aantal van Rameau’s fabuleuze opera-ouvertures te koppelen aan de Griekse traditionele muziek, die nog tot op de dag van vandaag actueel is en in dorpen en steden, op het vasteland en op de eilanden vrijwel dagelijks wordt gespeeld door jong en oud.

Onze fenomenale gasten zijn Giorgis, Niko en Adonis Xilouris, vader en zoons, grote helden op Kreta. Kretensische traditionele muziek is anders dan de muziek van het vastenland: de ritmes zijn wilder en onvoorspelbaarder. De oosterse invloed is nooit ver weg. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Lavta, de Kretensische voorloper van de gitaar en de Lyra, een peervormig, driesnarig strijkinstrument gemaakt van moerbeiboomhout. Het wordt op de knie gehouden en de tonen worden worden niet gevormd door de snaren op de toets in te drukken, maar door er met de vingernagel tegenaan te duwen. Een viola da Gamba avant la lettre…

Na afloop is er een afterconcert.

Wanneer

15 oktober vanaf 20:00

Prijzen
Entree jongeren€ 17.50
Entree€ 24.50
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info