Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Re Generations Enschede t/m 29 maart
Kunst en cultuur

RE-GENERATIONS

Expositie in het kader van Carte Blanche.

Wees welkom bij het multidimensionale diner, ga zitten en zie hoe rituelen zich door elke generatie heen weven...

Lees verder
B93
20:00
Gratis

Wees welkom bij het multidimensionale diner, ga zitten en zie hoe rituelen zich door elke generatie heen weven. ‘Re-Generations’, gepresenteerd door ARE en B93, is een samenwerking tussen ARE artist-in-residence Anya Palamartschuk en roboticus Edwin Dertien. De tentoonstelling focust zich op wortels en reflecties, waarbij haperende panorama's van herhalende patronen uit de natuur verder worden verwrongen.

De met technologische processen gemanipuleerde beelden verweven patronen tussen natuur, technologie en collectieve psychologie om de ceremoniële en bijna mechanische aard van diepgewortelde rituelen te laten zien.

De gelaagde installatie is een 'serendipiscape', een woord wat voor dit project is bedacht door ChatGPT. Serendipiteit staat voor het vinden van iets waar je niet naar op zoek was. In die context is een serendipiscape een landschap of locatie die een toevallige ontmoeting van ideeën op gang brengt. In deze tentoonstelling wordt het publiek uitgenodigd om plaats te nemen en dwalend een eigen reis door de serendipiscape te volgen.

Dit project combineert ideeën van zich herhalende technologische processen en obsessieve menselijke aard. Waarbij in eerste plaats rituelen vergeleken worden die zowel tot religieuze uitvoeringen als OCS-routines behoren. Dit manifest van ideeën onderzoekt hoe patronen van elke generatie overgaan op de volgende, en creëert cyclische caleidoscopen van herhaalde dwanghandelingen.

Kunnen we de cycli van rituelen doorbreken die zogenaamd het toeval zouden moeten bestrijden en onze angst voor het moeten noodlot sussen? Hoe maak je je los van diepgewortelde dwanghandelingen die elke keer met het samenzitten aan de eettafel toenemen? Maak dit allemaal mee tijdens de tentoonstelling om zo de antwoorden op de vragen te krijgen.

De opening van de tentoonstelling is op 22 maart om 20:00 uur. Hierna is de tentoonstelling tot en met 29 maart op afspraak te bezoeken. Maak een afspraak via: [email protected] (EN) of [email protected] (NL).

Wanneer

wo 22 mrt. 2023 t/m wo 29 mrt. 2023 t/m 29 maart vanaf 20:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

B93

Hoge Bothofstraat 166

7511ZE Enschede

+31 53 4303831

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 B93
Hoge Bothofstraat 166
7511ZE Enschede