Favorieten
Nederlands
Sluiten
C4D8730102599C0D00F2Fa1902Bddecee3Cf47A8E20301C000 6 november 2018
Theater

RECHT VOOR DE RAAP

Twents Theatercollege met Gertjan Verbeek & Eddy van der Ley

Het theatercollege met voetbaltrainer Gertjan Verbeek, in de Kleine Willem, is een week verplaatst. Omdat FC T...

Lees verder
20:30
28.00

Het theatercollege met voetbaltrainer Gertjan Verbeek, in de Kleine Willem, is een week verplaatst. Omdat FC Twente op 30 oktober thuis de bekerwedstrijd speelt tegen Noordwijk, een publiekstrekker voor voetbalfans uit de regio, verhuist de show met Verbeek, getiteld ‘Recht voor de raap’, naar dinsdagavond 6 november. Gertjan Verbeek is de meest uitgesproken voetbaltrainer van Nederland. De oefenmeester, opgegroeid in Enschede, draait nooit om de hete brij heen en zal dat ook tijdens het theatercollege niet doen. Verbaal vuurwerk zal gewaarborgd zijn.

Gesouffleerd door Eddy van der Ley verhaalt Verbeek op openhartige wijze over zijn grillige loopbaan. Hij spreekt onder meer over zijn ervaringen als trainer van Heracles Almelo, Feyenoord, AZ, VfL Bochum en FC Twente. Uiteraard gaat Verbeek in op zijn korte dienstverband en ontslag bij de club uit Enschede. De getogen Tukker trad een jaar geleden aan als opvolger van René Hake, maar slaagde er – ondanks de bekerstunt tegen Ajax - niet in de club in rustig vaarwater te krijgen. Dat kostte hem zijn baan. Kort na zijn vertrek degradeerde FC Twente naar de Keuken Kampioen-divisie.

In de Kleine Willem komen ook verrassende kanten van Verbeek naar boven. “Wie denkt dat hij alleen maar een harde en norse kant heeft, komt bedrogen uit”, zegt Eddy van der Ley. “Dat hij mensen in sociale en psychische nood onderdak biedt, is bijvoorbeeld altijd onderbelicht gebleven. Zo niet in het theatercollege, waarin een compleet beeld wordt geschetst van de persoon Gertjan Verbeek.”

Het publiek krijgt de kans om mee te praten en vragen te stellen. Na afloop is er een meet & greet.

Wanneer

6 november 2018 | vanaf 20:30

Prijzen
  • Entree
  • € 28.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

[email protected]

Route plannen

1 De Kleine Willem

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede