Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
05 beeld voor lokaal persbericht 35ht69p0c9
Evenement

RECYCLE SINT ENSCHEDE

Ruilen is het nieuwe kopen: Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt

Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen?

Lees verder

Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen?

Ruilen is het nieuwe kopen: Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt

Enschede- Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert Internationale School Twente een Recycle Sint op 23 en 24 november Locatie: Johannes ter Horststraat 30 te Enschede.

Internationale School Twente, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt in Enschede, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen.

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’ is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Enschede vindt plaats op 23 en 24 november in de Internationale School Twente. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren op 23 november van 10.00 uur tot 14.00 uur en op 24 november om 12.00 tot 17.00 uur kan het ruilen beginnen. Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.

Wanneer

Contact

International School Twente

Tiemeister 20

7541WG Enschede

recyclesint.org/

Route plannen

Locatiegegevens

1 International School Twente
Tiemeister 20
7541WG Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer