Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Redeloos radeloos reddeloos
      22 oktober
Muziek, Kunst en cultuur

REDELOOS, RADELOOS, REDDELOOS!

Met Camerata Trajectina beleef je de geschiedenis opnieuw.

Ga met Hans goedkoop mee naar het woelige jaar 1672.

Lees verder
20:00
22.50

Ga met Hans goedkoop mee naar het woelige jaar 1672.

Na zestien succesvolle optredens van Vive le Geus! over de Tachtigjarige Oorlog storten Hans Goedkoop (Andere Tijden) en Camerata Trajectina zich op zaterdag 22 oktober in De Kleine Willem met deze theatrale muziekvoorstelling in het woelige jaar 1672.

De Franse zonnekoning Lodewijk XIV wil de republiek Nederland inlijven en ter verdediging zet ons land de helft van haar grondgebied onder water.

De regenten trekken zich terug achter de waterlinie, de Franse troepen hebben vrij spel in de landelijke gebieden. ‘Het volk redeloos, de regering radeloos en ons land reddeloos!’

Het volk is tot op het bot verdeeld: Frans versus Nederlands, droog versus ondergelopen, Oranje versus De Witt, het volk versus de elite. Die strijd wordt ook in liederen uitgevochten. Dit gebeurt om de chaos te begrijpen, om hoop en angst te verwoorden, om een standpunt in te nemen en om anderen te overtuigen. Muziek wordt gebruikt als troost, als nieuwsbron en als propagandamiddel.

Met Camerata Trajectina beleef je de geschiedenis opnieuw, de Rampsjaarherdenking kan niet indringender tot leven komen.

Dit project is een samenwerking met de Maand van de Geschiedenis en Stichting Rampjaar 1672.

Camerata Trajectina laat je aan de hand van muziek kennismaken met belangrijke figuren en ingrijpende gebeurtenissen uit ons verleden; die hebben immers de loop van de geschiedenis tot op het heden bepaald.

Wanneer

za 22 okt. 2022 t/m za 22 okt. 2022 22 oktober vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 22.50
Locatie

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden