Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Regenboogdagen Enschede t/m 11 oktober
Evenement

REGENBOOGDAGEN

De Regenboogdagen zijn er voor iedereen, dus ook voor jou!

Met de Regenboogdagen 2020 willen we bewustzijn creëren dat het niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie ...

Lees verder
Binnenstad
Gratis

Met de Regenboogdagen 2020 willen we bewustzijn creëren dat het niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je wilt zijn. In de activiteiten die er tijdens de Regenboogdagen zijn kun jij je volledig vrij bewegen en uitten.

Thema Vrijheid

Een toepasselijker thema hadden we dit jaar niet kunnen bedenken: Vrijheid! Het is dit jaar 75 jaar geleden dat ons land Nederland, werd bevrijd. In de huidige Corona tijd weet inmiddels iedereen wat het betekent om niet volledig vrijuit te kunnen leven. Ook buiten deze tijd om is het voor veel LHBTI+ ‘ers een dagelijkse strijd om niet vrijuit te kunnen zijn wie je bent. Daarom geldt tijdens de Regenboogdagen: het nieuwe normaal = jezelf kunnen zijn!

Activiteiten

Regenboogstad Enschede staat voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is. Daarom is er dit jaar gekozen voor verschillende bevrijdende activiteiten waarin je echt jezelf kunt zijn!

Je kunt dagelijks een historische stadswandeling maken onder leiding van een bevlogen LHBTI gids, of bijvoorbeeld meedoen aan gave activiteiten zoals digitale fotografie, schilder- en graffiti of diverse andere (kunstzinnige) workshops. Daarnaast kun je meedoen aan interessante webinars of je vragen stellen aan experts op het gebied van geaardheid- en genderidentiteit. Voel je vrij om op zondag mee te ontbijten tijdens het regenboogontbijt of kleurrijk af te sluiten tijdens onze afsluit ceremonie.

Covid-maatregelen

In de huidige tijd is het extra uitdagend om iets te organiseren wat voor zowel zichtbaarheid en saamhorigheid kan zorgen maar wel voldoet aan alle Covid-19 maatregelen. Veel evenementen elders in Nederland worden uitgesteld of slaan een jaar over. Echter is jezelf kunnen zijn én dit kunnen laten zien nog steeds niet overal geaccepteerd. Daarom is de aandacht voor de Regenboogdagen, die elk jaar rondom 11 oktober, de internationale coming out day, worden gevierd ontzettend belangrijk. De Regenboogdagen heeft i.s.m. de Gemeente Enschede een vorm gevonden om toch aandacht te kunnen vragen voor de acceptatie en Vrijheid van de LHBTI+ gemeenschap in Enschede én de Covid-19 maatregelen te kunnen hanteren.

Iedereen mag dit jaar gratis meedoen aan de activiteiten van de regenboogdagen die plaats vinden van dinsdag 06 oktober t/m zondag 11 oktober. Voor elke activiteit moet men zich aanmelden via de site en vol is helaas vol. Naast de workshops en webinars willen ze deze dagen de gehele stad in regenboogkleuren zien om ook op die manier zichtbaar te zijn voor iedereen.

De regenboogvlag mag uit!

Ze doen hierbij een oproep aan alle inwoners maar ook bedrijven, instellingen, scholen en horeca om de regenboogvlag uit te hangen tijdens de Regenboogdagen. Regenboogstad Enschede zie je terug in de winkeletalagewedstrijd, regenboogcake, een heuse PrideWalk, Roxy Diamond’s DragQueen bingo bij Liberein, en allerlei andere Regenboog uitgingen in de stad.

Hiermee laten we zien dat Enschede echt een inclusieve samenleving is waarin iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is! Aanmelden voor activiteiten en uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.regenboogdagen.nl

Wanneer

t/m 11 oktober

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Website evenement

Bekijk het progamma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245