Regenboogdagen 1439 1537950698 11 oktober 2018 - 14 oktober 2018
Evenement

REGENBOOGDAGEN ENSCHEDE

Op 11 oktober is het Coming-Out-Dag. Rondom deze dag worden elk jaar activiteiten georganiseerd.

Dit jaar zijn de Regenboogdagen van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober. In Enschede doen meer dan 35 ho...

Lees verder
Binnenstad

Dit jaar zijn de Regenboogdagen van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober. In Enschede doen meer dan 35 horecagelegenheden mee. Ze hijsen de regenboogvlag en bieden regenbooggerechten aan.

Elk jaar wordt een thema dat extra aandacht nodig heeft voor het voetlicht gebracht. Algemene doelen van deze dagen zijn aandacht genereren, het gesprek op gang brengen en het thema op de agenda zetten.

Thema in 2018: acceptatie in biculturele en religieuze groepen. Acceptatie van LHBT+ in biculturele en religieuze groepen blijft achter. Seksuele diversiteit wordt slechter geaccepteerd binnen niet-Westerse en religieuze groepen. Cultuur en religie zijn gerelateerd, maar wezenlijk verschillend.

De opening: vlag hijsen bij het Stadhuis

Donderdagochtend 11 okt. beginnen de activiteiten met het hijsen van de Regenboogvlag. Dat vindt plaats op het Stadhuis rond 8.30 uur. Ook dit jaar zal de vlag op vele plaatsen wapperen: bij scholen en bedrijven en bij vele horecagelegenheden in de binnenstad. Daar staat dan ook een Regenbooggerecht op het menu.

Regenbooggerechten en drankjes op vele locaties in het centrum van Enschede

Tussen de 30 en 40 bedrijven maken ter gelegenheid van de Regenboogdagen een speciaal regenbooggerecht of -drankje. Ze laten zo zien dat zij de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen. De zaken zijn te herkennen aan een speciale poster en de regenboogvlag. Georganiseerd door vrijwilligers van KCWO, COC Twente-Achterhoek en de werkgroep “LHBT+ en religie”.

Aandacht voor LHBT+ in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat

Tijdens de Regenboogdagen heeft de openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat een boekentafel ingericht met het thema LHBT+. Er zijn dan flyers over dit thema beschikbaar. De deelnemers aan “Het Taalpunt” worden getrakteerd op een “Regenboog lekkernij”.

Donderdag 11 okt.: “De ziekte die uit de kast kwam”: lezing in Saxion, M.H.Tromplaan 28, zaal F 111.

De geschiedenis van HIV/Aids in Nederland. Met een introductie van Peter Sluijter, hoofdverpleegkundige van het AMC te Amsterdam. Hij heeft ten tijde van zijn werk op de afdeling bijzonder infecties heel veel mee gemaakt. Ook de eerste HIV patiënten van Nederland heeft hij op de afdeling verzorgd. We gaan aan de hand van diverse fragmenten uit documentaires een vlucht nemen door de tijd waaruit we kunnen opmaken dat de ziekte iedereen kan overkomen. Ook de “gemiddelde” student man-man, man-vrouw en vrouw-man. Om 16.00 – 18.00 uur. Dit wordt georganiseerd door [email protected], SV SAMM en SV Exaltio.  Aanmelden via www.deziekteuitdekast.eventbrite.nl. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Donderdag om 17.00 – 17.30: Inluiden van de Regenboogdagen door burgemeester Onno van Veldhuizen, op de hoek Walstraat – van Loenshof Enschede. Het grootste gebaar van de deelnemende (horeca)instellingen, om een regenbooggerecht op de kaart te zetten, wordt feestelijk ingeluid door onze burgervader. Na de officiële handeling gaat hij langs bij een aantal deelnemende bedrijven.

Kijk voor het hele programma en meer informatie op de website.

Wanneer

do 11 okt. 2018 t/m zo 14 okt. 2018

Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

www.regenboogtwente.nl/

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

267