Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Orphee Eurydice Reisopera Enschede t/m 20 februari
Kunst en cultuur

ORPHÉE - L'AMOUR - EURYDICE

Drie perspectieven op de liefde.

Het oeroude liefdesverhaal van Orpheus en Euridice opnieuw verteld, uit beide perspectieven. Waarom en hoe zij...

Lees verder

Het oeroude liefdesverhaal van Orpheus en Euridice opnieuw verteld, uit beide perspectieven. Waarom en hoe zijn de geliefden elkaar kwijtgeraakt?

Het verhaal speelt zich af in een levensgrote installatie, waar je als bezoeker in plaats neemt. Van tevoren moet je kiezen: volg je zijn of haar perspectief op het verhaal? De voorstelling is een mix van zang, dans, spel, muziek en virtual reality.

Liefde in tijden van virtual reality
In deze versie van de mythe worden Orpheus en Euridice niet gescheiden door de dood, maar door een lot dat vele hedendaagse relaties treft: de geliefden zijn elkaar kwijtgeraakt. Ze communiceren niet meer direct met elkaar, alleen via sms met L’Amour, de personificatie van de liefde, die ook niet meer weet hoe diens rol als bemiddelaar nog naar behoren te vervullen.

Kies je voor Orphée of Eurydice?
In deze voorstelling moet je van tevoren kiezen welk perspectief je wilt volgen: dat van Orphée of van Eurydice? De twee theaterervaringen verschillen van elkaar. In de Orphée-ervaring krijg je in de tweede akte een VR-bril op en treed je letterlijk in de voetsporen van Orpheus. In de Eurydice-ervaring ga je binnen in het huis van zanger/muzikant Orpheus en danseres Euridice en maak je hun confrontatie in levende lijve mee.

L'Amour: gids, verteller, koppelaar
L' Amour - de Liefde - is de gids/verteller die je door de verschillende ruimtes van de installatie loodst. De rol van L' Amour wordt gespeeld door actrices Brechtje Kat en Tirza de Boer. Van oudsher was de taak van De Lefde duidelijk: twee mensen aan elkaar koppelen, klaar. Maar in een wereld van dating-apps en nieuwe relatievormen is dat niet zo makkelijk meer.
In een aparte VR-ervaring kun je L'Amour helpen bij zijn taak: je krijgt de taak om de juist Orphée en Eurydice aan elkaar te koppelen.

Als je een kaartje koopt moet je kiezen uit een Ophée-ticket of een Eurydice-ticket.

Wanneer

t/m 20 februari

Prijzen
Entree€ 17.50
Locatie

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Vliegveldweg 345

7524PT Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie
Vliegveldweg 345
7524PT Enschede