Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Roller derby2 1339 1536569761 35ht2v1ts4
Actief

ROLLER DERBY VOOR BEGINNERS

Op 11 en 18 september organiseert Roller Derby Twente introductie trainingen voor iedereen die benieuwd is wat roller derby inhoudt.

Wil je eens iets anders uitproberen qua sport? Houd je van snelheid en tactiek? Schrikken rolschaatsen je niet...

Lees verder
10:53
5.00

Wil je eens iets anders uitproberen qua sport? Houd je van snelheid en tactiek? Schrikken rolschaatsen je niet af? Probeer dan eens roller derby: een contactsport op rolschaatsen.

Het team is op zoek naar skaters en scheidsrechters. Skate ervaring is niet nodig: tijdens je eerste weken als ‘fresh meat’ leer je de basisbeginselen! Ook voor de benodigde rolschaatsen en bescherming wordt gezorgd: deze zijn voor €5 van de vereniging te huren.

Roller Derby Twente

Roller Derby Twente bestaat sinds 2010 en is het tweede opgerichte team in Nederland. De vereniging heeft momenteel meer dan 30 leden. Regelmatig speelt het team uit- en thuiswedstrijden en heeft sinds kort zelfs de eerste co-ed wedstrijd (vrouwen en mannen samen) in Nederland op hun naam staan.

Wat is roller derby?

Roller derby is een full-contact race die gespeeld wordt op een ovale baan met old-school rolschaatsen. De sport komt oorspronkelijk uit Amerika en is qua contact vergelijkbaar met ijshockey. Roller derby wordt vooral beoefend door vrouwen en het is momenteel één van de snelst groeiende sporten ter wereld.

Hoe werkt het?

Twee skaters, de jammers, één van elk team racen tegen elkaar (te herkennen aan de ster op de helm). Elk team plaatst vier andere skaters (de blockers) om de jammer van de tegenstander tegen te houden en hun eigen jammer door de groep (pack) van blockers te helpen. De blockers van elk team gebruiken hiervoor lichaamscontact, strategische positionering en andere tactieken. Bepaalde manieren van lichaamscontact en andere acties zijn overtredingen (penalties). De scheidsrechters zien erop toe dat de regels nageleefd worden en skaters die overtredingen begaan moeten tijd in de penalty box doorbrengen. Voor elke tegenstander die de jammer passeert krijgt ze één punt.

Aanmelden kan via [email protected] (onder vermelding van schoen- & kledingmaat).

Wanneer

dinsdag 11 september 2018 |

dinsdag 18 september 2018 |

Prijzen
Benodigde rolschaatsen en bescherming€ 5.00