Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Ruud Weber1 2412 1552299825 35hxec610b t/m 13 april
Muziek

RUUD WEBER FT LARS MULLER & JOEL PURKESS

Drie fantastische muzikanten voor een avond stampende en dampende blues.

De Ruud Weber band komt in trio vorm samen met gitaarvirtuoos Lars Muller en de Canadese top drummer Joel Purk...

Lees verder
20:00
10.00

De Ruud Weber band komt in trio vorm samen met gitaarvirtuoos Lars Muller en de Canadese top drummer Joel Purkess.

Ruud Weber ft Lars Muller & Joel Purkess
De uit Enschede afkomstige Ruud Weber kun je kennen als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleidde nationale en internationale artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor en David Gogo. Hij werd tot driemaal toe verkozen tot "Best Blues Bassis" (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation. De Ruud Weber band komt in trio vorm samen met gitaarvirtuoos Lars Muller en de Canadese top drummer Joel Purkess. De roots en blues van de Ruus Weber band is sterk getypeerd door de karakteristieke gitaarsound van Lars Muller. De energieke show van Ruud Weber met een mix van vele roots stijlen staat voor absolute wereldklasse. De ervaring druipt er af bij dit trio!

Ruud Weber – zang/bas
Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa tourde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij tussen 2009 en 2012 twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook werkte hij als begeleider van artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling Vanaf 2012 is hij actief met King of the World.

Lars Muller – Gitaar/zang
Een gitaarvirtuoos die vanaf jeugdige leeftijd speelde op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaristen. Deze afgestuurde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief als studio gitarist en speelt regelmatig met zijn eigen trio Blue Brew. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien word als de toekomst van de blues!

Joel Purkess – drum
Deze uit Canadese afkomstige drummer tourde over de hele wereld met o.a. the Mason Rack Band, Ash Grunwald, Sean Webster, Steff Paglia trio, the Bluesbones. Hij begon zijn eerste bandje op veertienjarige leeftijd en nam zijn eerste EP op toen hij zestien was. Hij werd begeleid door legendarische sessie drummers en studeerde af op Grant MacEwan University in Canada. Hij vertrok voor een paar jaar naar Australië waar hij tourde met the Mason Rack Band. De liefde bracht hem naar Nederland waar hij zich ontwikkelde tot een veelgevraagde drummer voor clinics, live en studio werk.

Drie fantastische muzikanten en deze avond gezamenlijk op het podium voor een avondjes stampende en dampende blues.

Wanneer

13 april vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 10.00
Locatie

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

www.nixenmeer.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede