Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Santarun 1913 1544438177 35ht7to1g2
, Actief

SANTA RUN EN WINTERFAIR

Santa Run en gezellige winterfair voor het goede doel bij ROC van Twente

12:00
Gratis

Ondernemerschap stimuleren

Hoe kun je ondernemerschap nu beter stimuleren dan door echt te gaan ondernemen? Dat dachten docente Hanneke Derkman en haar collega’s van het vak Ondernemerschap. Studenten van verschillende opleidingen richting handel en ondernemerschap kregen de opdracht om een winterfair te organiseren. Actief en in de praktijk aan de slag. Er is een verdeling gemaakt tussen de verkoop van producten, iets te eten en te drinken – dit allemaal grotendeels gesponsord door bedrijven – en sport en spel. Bij deze activiteiten wordt uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is verbinding gezocht met stagebedrijven, docenten, ouders/verzorgers en ook de andere bewoners van de schoollocatie.

Santa Run

En wat is er mooier dan de winterfair een extra boost te geven door het te combineren met de jaarlijkse Santa Run? Daarom krijgt de Santa Run dit jaar voor het eerst de vorm van een sponsorloop. Studenten laten zich voor het goede doel sponsoren voor deze ca. 2 km lange loop in en rondom de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat. Een aantal docenten en medewerkers gaat verkleed als kerstman, kerstvrouw of kerstelfje en daagt andere deelnemers ook uit om verkleed te komen. Voor studenten van de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap, Veiligheid en handhaving en Sport en recreatie is de Santa Run een verplicht onderdeel. Andere studenten van deze locatie mogen vrijwillig meedoen.

Stichting Ubuntu Afrika

Aan het eind van de middag worden de opbrengsten van de Santa Run en de winterfair overhandigd aan Maarten en Carolien van de Stichting Ubuntu Afrika. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Oeganda en vertrekt volgend jaar weer om eigenhandig de opbrengsten van de Winterfair en de Santa Run goed terecht te laten komen. Studenten die het meeste geld hebben opgehaald, worden beloond met mooie prijzen. Meer info over deze stichting vind je op www.ubuntu-afrika.

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

ROC van Twente

Wethouder Beversstraat 165

7543BK Enschede

Website ROC van Twente

Route plannen

Locatiegegevens

1 ROC van Twente
Wethouder Beversstraat 165
7543BK Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer