Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Screenshot 20200109 160845 35i1wq5wa7 t/m 29 februari
Actief

SCHRIKKELFESTIVAL

Kleinschalig festival om de schrikkeldag te vieren

Schrikkelfestival in Roombeek met tal van beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters en musici

Lees verder
11:00 - 17:00
3.66

Schrikkelfestival in Roombeek met tal van beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters en musici

Atelierstichting Zessprong a/d Roombeek organiseert het Schrikkelfestival, een initiatief van Clemens Jongma. Daarvoor is er een route met 10 bijzondere locaties uitgezet in de wijk Roombeek, met als begin en eindpunt ateliergebouw de Zessprong, Kottendijk 110b. Op deze locaties kun je werk zien van 14 kunstenaars die gereageerd hebben op het thema schrikkelfestival, daarnaast laten zij meer van hun eigen werk zien. Verder gaan een aantal schrijvers, dichters en musici voordragen en spelen op verschillende plaatsen en tijden.

Slechts één keer in de 28 jaar valt 29 februari op een zaterdag. Schrikkelzaterdag. Dat was de aanleiding voor een aantal kunstenaars van de stichting ‘ateliergebouw de 6Sprong aan de Roombeek’ een kleinschalig festival te organiseren, een initiatief van Clemens Jongma. De ruggengraat wordt gevormd door 10 bijzondere locaties in de wijk Roombeek met als start en eindpunt het ateliergebouw de 6Srong aan de Kottendijk 110b.


Op alle locaties is werk te zien van 14 kunstenaars waaronder Rinus Roelofs, Nour-Eddine Jarram, Pier van Dijk, Danielle Spoelman, Wout Zweers, die allen één werk maken geïnspireerd door het thema schrikkelfestival. Daarnaast tonen zij ook ander werk. Tevens zullen er op een aantal van deze locaties optredens zijn van dichters, schrijvers en musici. Schrijvers als A.L. Snijders, bekend van zijn Zeer Korte Verhalen, Atte Jongstra, onderscheiden met Constantijn Huygens prijs, dichters als Regine Hilhorst met haar nieuwe bundel, en Cestmir Bergsma met zijn reisnotities, musici als Ton Ouwehand met consorten, Janina Stopperka met haar Brecht repertoire en Uli Wentzlaff met zijn leerlingen van Artez, en nog meer.


Het festival opent om 11.00 uur op de 6Sprong met een lezing van Clemens Jongma en eindigt om 17.00 uur ook weer bij de 6Sprong met een Finissage.

Wanneer

29 februari van 11:00 tot 17:00

Prijzen
Entree€ 3.66
Contact

Ateliergebouw de Zessprong

Kottendijk 110B

7522 BV Enschede

Website

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ateliergebouw de Zessprong
Kottendijk 110B
7522 BV Enschede