Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Sebastian Koudijzer Enschede t/m 15 juli
Kunst en cultuur

SEBASTIAN KOUDIJZER

24/7 videokunst in de etalage van Concordia

Sebastian Koudijzer neemt het stokje over van Kamali van Bochove in deze videokunst estafette. Bewonder zijn w...

Lees verder
10:00 - 18:00
Gratis

Sebastian Koudijzer neemt het stokje over van Kamali van Bochove in deze videokunst estafette. Bewonder zijn werk in de etalage van Concordia 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Hij schrijft: "I grew up as a half-blood, a child from different races. An outdated therm that has often been used to identify me as person. As a child I was surrounded with 2 great-grandmothers, 2 grandfathers, 3 grandmothers and uncountable aunts and uncles, only from my Javanese side of the family. My work is an attempt to bring the disappearing traditions, values and spirituality back into my own reality. The camera functions as an exploration tool, in search of the nostalgic feeling of: Gotong Royong*".
* Gotong = carrying a burden using one’s shoulder, Royong = together or communally.

Op het moment is Sebastian bezig met materiaal uit het archief van zijn Javaanse opa en oma. Javanen werden na de afschaffing van de slavernij in Suriname in grote getallen verscheept naar Suriname als contractarbeider, om vervolgens een of twee generaties later het geluk te zoeken in Nederland. Voor dit project wil hij zich focussen op de periode rond 1972-1975, het vertrek van zijn familie uit Suriname en vervolgens de aankomst in Nederland.

In dit archief vindt hij allerlei inspirerende, vreugdevolle en trotse beelden van Javanen die hij nauwelijks eerder zag. Het beeld van Javanen in archieven is vaak somber en nederig. Daarmee wil Sebastian met de beelden van het familiearchief de clichés rondom de Javaan ontstijgen en het belang van beeldvorming en het hebben van rolmodellen benadrukken. Bewonder dit indrukkwekkende werk op 13 mei bij Concordia aan de Langestraat!

Wanneer

t/m 15 juli

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245