Evenementen
Kunst & cultuur

De Sheltersuit Sleep Out is een geldinzameling actie. Er wordt gevraagd aan deelnemers om één nacht buiten te gaan slapen. Noch met een tent, noch met een dak boven het hoofd. Slapen in de koude buitenlucht, dat is de uitdaging. Honderden mensen gaan de nacht door in de kou om te ervaren hoe het is als je dakloos bent en geen onderdak kunt vinden. Dit wordt gedaan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek.

Wat moet je meenemen

De weervoorspellingen zijn nog niet bekend, maar trek je zo warm mogelijk aan. Denk aan warme en waterdichte kleding, een slaapzak (die geschikt is voor koude temperaturen), een muts en handschoenen. Geen zorgen als je geen slaapzak hebt. Je kan ook ervoor kiezen om op de locatie een Sheltersuit te lenen. Daarnaast mag je ook een karton of een slaapmat meenemen. Maak het voor jezelf zo comfortabel mogelijk.

Alain Clark Sleep Out 2023

Deze actie wordt nog specialer met de komst van muzikaal talent! Alain Clark zal de avond een toegevoegde betekenis brengen en je warm houden met zijn gezang op het Willem Wilminkplein in Enschede.

Geldinzameling

Jij wordt als deelnemer gevraagd om zelf geld in te zamelen via een eigen actiepagina. Je wordt uitgedaagd om voor €300, de kosten van een Sheltersuit, gesponsord te worden door vrienden, familie en kennissen. Het inschrijfgeld is tevens het startbedrag dat direct op de actiepagina van het bedrijf en individuele deelnemers komt te staan als donatie. Het geld dat met de actie wordt ingezameld, gaat naar de productie van Sheltersuits.

Sheltersuit

Sheltersuit is een speciale waterdichte, warme jas met een aanritsbare slaapzak. Sheltersuit vind dat iedereen het verdient op zijn minst een basis om zich comfortabel te moeten gaan voelen. Ongeacht hun leefsituatie. Sheltersuit creëert producten die zorgvuldig zijn ontworpen om mensen beschermen tegen de elementen. Met de hulp van partners worden de producten over de hele wereld gedistribueerd, zodat mensen warm en droog blijven.

De locatie

Willem Wilminkplein Willem Wilminkplein 7511 JE Enschede Bekijk locatie Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek