Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Tony Docekal 3 35hxg7i51s t/m 22 juni
Kunst en cultuur

SILENT ALARM

Een tentoonstelling met werk van Tony Dočekal.

Als kind was Tony Dočekal gek op verhalen, en het verhaal dat haar het meest intrigeerde was dat van haar vade...

Lees verder
12:30 - 17:00
Gratis

Als kind was Tony Dočekal gek op verhalen, en het verhaal dat haar het meest intrigeerde was dat van haar vader, die als kleine jongen in 1968 uit Praag vluchtte. Verhalen kunnen je door tijd en ruimte laten bewegen; dit gegeven fascineert haar nog steeds. Het medium van de analoge fotografie, waarmee zij als fotograaf uitsluitend werkt, sluit hier naadloos op aan.​

In haar werk onderzoekt Tony Dočekal de grens tussen realiteit en fictie. Met de kadrering van haar foto’s creëert ze een mysterieuze wereld waarbij je als kijker kan wegdromen, maar waar ook een kritische blik in is af te lezen. In haar beelden is de eenzaamheid nadrukkelijk aanwezig, maar ze ademen ook avontuur. Haar serie leest als een prachtige roadtrip, met een bittere nasmaak. De onzichtbare hoofdpersoon in haar werk lijkt bijna op de vlucht te zijn.

Ten grondslag aan haar werk ligt het onbehagelijke gevoel dat zij heeft over de toekomst van onze aarde. Het werk vertelt het verhaal over een fictieve apocalypse, met als rode draad een gevoel van onzekerheid en dreiging. Zo hoopt Dočekal ons een spiegel voor te kunnen houden, over de manier waarop wij omgaan met onze wereld en wat voor gevolgen dit kan hebben op onze manier van leven.

Tony Dočekal won in 2018 de Olympus Young Talent Award. In maart en april van dit jaar was zij in San Francisco, waar ze een artist residency deed aan Kala Art Insitute. Tijdens deze residency experimenteerde Tony met verschillende, fotografische zeefdruktechnieken. Door haar analoge foto’s te zeefdrukken ontstaat een nieuwe beeldtaal die zowel alarmerend als vervreemdend werkt. Tijdens haar expositie ‘Silent Alarm’ in Fotogalerie Objektief laat zij voor het eerst het werk zien dat zij daar ontwikkelde.

Fotogalerie Objektief nodigt je uit voor ‘Silent Alarm’. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 12 mei om 16:00 uur.

Wanneer

t/m 22 juni

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Fotogalerie Objektief

Walstraat 33

7511GE Enschede

+31 53 4322507

www.fotogalerie-objektief.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden