Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Internationale vrouwendag 1984 1547028743 35hxazwfyc t/m 8 maart
Kunst en cultuur

SIVE INTERNATIONALE VROUWENDAG

Vrouwen, de heldinnen van de samenleving.

In 2019 is het alweer 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht een feit was. Redenen om te vieren dat we vrou...

Lees verder
17:00
15.00

In 2019 is het alweer 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht een feit was. Redenen om te vieren dat we vrouw zijn! Of, om te vieren dat vrouwen bestaan!

Heldinnen zijn vrouwen zoals je op straat tegenkomt, maar allemaal met hun eigen verhaal en hun talent om anderen te kunnen motiveren en te stimuleren met hen verhaal. Naast een expositie is er nog veel meer te doen, zoals verschillende lezingen en workshops door verschillende dames en instellingen. Bovendien is er ook een Foodstreet, bestaande uit allerlei culturele gerechten. Deze gerechten zijn gemaakt door vrijwilligers van SIVE. De kosten voor deze gerechtjes zit bij de entreeprijs inbegrepen.


Programma

- Een interessante en inspirerende lezing door Chantal Heutink, schrijfster van het boek ‘Op Hoge Hakken door Afrika’. Deze lady in Red is een ondernemer die zich jarenlang met vurige passie heeft ingezet voor de meisjes en vrouwen in Kenia. Rode draad in haar verhaal is lef. Dat staat voor: leiding en regie nemen over je leven, je werk en datgene wat je te doen hebt en waar je naar verlangt. Energie. Door focus en het maken van duidelijke keuzes krijg je meer energie. Je weet wat je wilt en gaat ervoor.

- Foto expositie: Heldinnen in de Maatschappij, gemaakt door fotografe Tessa Wiegerinck. De expositie is van 15 tot en met 29 maart te zien in de Bibliotheek Enschede.

- Een lezing door Rocky Hehakaija. Een powervrouw die haar talenten inzet om minderbedeelde jongeren te helpen. In de internationale straatvoetbalwereld is Rocky een bekend gezicht. Ze was het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: ’s werelds beste straatvoetbalteam. Waar ze met ex-profvoetballer en aanvoerder Edgar Davids in het team zat. Met dit team heeft ze op topniveau demonstraties en clinics gegeven, o.a. in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilië. Een presentatie of clinic van Rocky staat garant voor inspiratie, interactie, gecombineerd met een gezonde dosis humor.

- Foodstreet met heerlijke interculturele gerechten (gemaakt door de SIVE vrijwilligers).

- Een lezing door Stichting ‘Stem op een Vrouw’. Naast dit toffe programma op 8 maart is er op donderdag 7 maart ook al het één en ander te doen. In Concordia draait dan de film ‘Suffragette’. Deze film volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Meer informatie over de film vind je op de website van Concordia. De kaartverkoop voor zowel 7 als 8 maart vindt plaats via de online kanalen van Concordia.

Wanneer

8 maart vanaf 17:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Entree film Suffragette€ 9.50
Entree combi-ticket (film + evenement)€ 20.00
Contact

Balengebouw

Lonnekerspoorlaan 114

7523JG Enschede

www.concordia.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Balengebouw
Lonnekerspoorlaan 114
7523JG Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer