Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Tetem Slide to Unlock Sjoerd Knibbeler 12 3346 1564564444 35hxla82cw t/m 5 januari
Kunst en cultuur

SLIDE TO UNLOCK

Kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler neemt het publiek mee naar de oorsprong van fotografie en prachtige fotogrammen die hij met behulp van tablets en smartphones heeft gemaakt.

Sjoerd Knibbeler het publiek mee naar de oorsprong van de fotografie zelf – het afbeelden van licht – en geeft...

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Sjoerd Knibbeler het publiek mee naar de oorsprong van de fotografie zelf – het afbeelden van licht – en geeft hij een nieuwe invulling aan één van de oudste fotografische procedés: het fotogram. Werkend in de donkere kamer gebruikt hij het licht dat tablets en smartphones uitstralen om afdrukken te maken op lichtgevoelig fotopapier.

Wij worden steeds meer gebruikers van technologie, zonder dat we echt begrijpen hoe die technologie nu precies werkt. Daarmee lijkt de relatie tussen ervaring en kennis ingrijpend te veranderen. Voor de tentoonstelling Slide to Unlock in Tetem heeft kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler artistiek onderzoek gedaan. In zijn onderzoek staat de invloed van tablet computers en smartphones op de ontwikkeling van de beeldtaal centraal. Met een paar vingerbewegingen kun je alles op je touchscreen tevoorschijn toveren. Maar wie weet nu eigenlijk hoe zo’n slimme tablet of phone precies werkt? Welke ideeën, wetenschap en uitvindingen liggen eraan ten grondslag? Wie zijn de mensen die aan de ontwikkeling hebben bijgedragen waarmee het maken, delen en bekijken van foto’s zo bedrieglijk eenvoudig is geworden? En welke invloed heeft deze ontwikkeling op ons als individu en op de samenleving als geheel?

De tentoonstelling Slide to Unlock sluit aan op Tetem’s programmalijn Driving Technology en maakt deel uit van de Fotomanifestatie Enschede 2019 (Inner Circles) en Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2019 (TAXED TO THE MAX) in Groningen.

Exploring Lab

Maak een analoge foto met behulp van jouw telefoon of tablet in aansluiting op de tentoonstelling Slide to Unlock! Je leert wat er allemaal komt kijken bij het analoog afdrukken van foto’s en hoe je deze techniek creatief kunt inzetten om je eigen digitale foto’s een nieuw leven te geven. Daarbij laat je je mobiel of tablet functioneren als projector: het apparaat geeft beelden weer en is lichtbron tegelijk. In de tijdelijke doka belicht je jouw digitale afbeelding op lichtgevoelig papier, die je vervolgens zélf ontwikkelt. Kom langs en laat je verrassen door het unieke resultaat! Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks geopend van 13.30-16.30.

Wanneer

t/m 5 januari van 11:00 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

www.tetem.nl/portfolio/slide-to-unlock/

[email protected]

Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 1
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 11
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 10
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 7
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 5
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 4
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 2
Tetem Slide To Unlock Sjoerd Knibbeler 12

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede