Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Slootjesdagen 867 1527236174 35hswhtusx
Kinderen

SLOOTJESMIDDAG

Kom alles over het waterleven te weten op de slootjesmiddag. Een leuke, leerzame en spannende activiteit!

IVN organiseert voor de vijfde keer de landelijke Slootjesdagen.

Lees verder
13:00
1.50

IVN organiseert voor de vijfde keer de landelijke Slootjesdagen.

Waterschorpioenen, kokerjuffers, bloedzuigers? Wil jij wel eens weten wat er leeft in het water bij jou in de buurt en hoe je er zelf achter kunt komen of het water schoon en gezond is? Wist je dat er “thee” groeit langs de waterkant?

Je hoeft niets mee te nemen want we hebben schepnetten, bakjes, loeppotjes die je gebruiken mag. Maar als je zelf een netje meeneemt kan dat fijn zijn. Er zijn medewerkers van IVN-Enschede present om samen met jou en je ouders, opa, oma, of wie je mee wilt nemen, een boeiende slootjesmiddag te beleven!

We zoeken planten en met schepnetjes en emmers gaan we proberen om waterdiertjes te vangen. Met behulp van zoekkaarten proberen we er achter te komen wat voor planten en diertjes we vinden. En met een vergrootglas kun je ze nog beter zien!

Misschien kunnen we je ook nog op een idee brengen hoe je zelf een leuk bootje van natuurlijke materialen kunt knutselen. Laarzen en kleding die vies mag worden aanbevolen!

Locatie: bij de lange houten vlonder over de vijver die ligt tussen de bebouwing van Wesselerbrink-Zuid en de Groot Bruninkstraat.

Beginpunt: bij de grote keien aan het begin van de lange houten vlonder over de voormalige ijsbaan Wesselerbrink. Toegang via het pad langs Bruninkslaan 75 (zijweg van Groot Bruninkstraat), 7544 RP Enschede.

Aanmelden is niet nodig.

Wanneer

Prijzen

Incl. routebeschrijving, opdrachten en een zoekkaart