Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Slootjesmiddag Enschede 1 3145 1559656302 35hxj6mya0 t/m 15 juni
Kinderen

SLOOTJESMIDDAG

Een leuke leerzame middag voor kinderen en hun (groot-)ouders!

IVN organiseert voor de zesde keer de landelijke Slootjesdagen.

Lees verder
13:00 - 15:00
1.50

IVN organiseert voor de zesde keer de landelijke Slootjesdagen.

Kom alles over het waterleven te weten op de slootjesmiddag van IVN Enschede. Een leuke, leerzame en spannende activiteit! Op zaterdag 15 juni van 13:00 tot 16:00 uur.

Waterschorpioenen, kokerjuffers, bloedzuigers? Wil jij wel eens weten wat er leeft in het water bij jou in de buurt en misschien ook hoe je er zelf achter kunt komen of het water schoon en gezond is?

Je hoeft niets mee te nemen want we hebben schepnetten, bakjes, loeppotjes en dergelijke die je gebruiken mag, maar als je zelf een netje meeneemt kan dat fijn zijn. Er zijn medewerkers van IVN-Enschede present om samen met jou en je ouders, opa, oma, of wie je mee wilt nemen, een boeiende slootjesmiddag te beleven!

In de landschapstuin bij de IVN informatiestand starten de waterspeurtochten voor kinderen met hun (groot-)ouders. Voor kinderen tot ongeveer 10 jaar is er waterspeurtocht in de tuin met verschillende spannende wateractiviteiten en spelletjes onder leiding van IVN-gidsen. De oudere kinderen kunnen met een routebeschrijving de weg naar een mooie poel vinden, hiervoor heb je ook een smartphone nodig. Wie onderweg alle aanwijzingen naar de plek waar de schat ligt vindt mag bij de poel met een IVN-gids waterbeestjes komen vangen.

Locatie
Hoek Keppelerdijk/Citroenvlinder/Vuurvlinder (vlakbij Keppelerdijk 244, 7534 LH Enschede)

Tijd
Zaterdag 15 juni, starten tussen 13.00 en 15.00 uur.

Kosten
€ 1,50 per gezin of groep, hiervoor krijgt men een pakket met o.a. routebeschrijving, opdrachten en een zoekkaart. Aanmelden is niet nodig.

Laarzen en kleding die vies mag worden aanbevolen!

Wanneer

15 juni van 13:00 tot 15:00

Prijzen
Entree€ 1.50
Contact

www.ivn.nl

Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info