Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Smyrna
      11 februari 2023
Muziek

SMYRNA DEATH FEST

Met Sinister & Disharmonic Orchestra.

Een festival die het bloed van extreme metal liefhebbers zal doen koken van opwinding. Tijdens Smyrna Death Fe...

Lees verder
18:30
30.00

Een festival die het bloed van extreme metal liefhebbers zal doen koken van opwinding. Tijdens Smyrna Death Fest zie je een aantal oude rotten en jonge honden aan het werk die zich stuk voor stuk het snot voor de ogen gaan spelen! Haal alvast je kaarten en verheug je op deze optredens. Horns up!

Sinister
Al meer dan dertig jaar kan Sinister rekenen op een trouwe achterban. Niet gek als je nagaat dat deze band uit Zuid- Holland één van de eerste Nederlandse death metal acts was die ook buiten onze landsgrenzen erkenning kreeg. De line-up is in die dertig jaar wel eens gewijzigd maar de toewijding aan de puurste vormen van death metal niet. De veteranen van de scene zijn nog altijd strijdbaar en dat laten ze als headliner van Smyrna Death Fest op het podium zeker zien met een brute show!Disharmonic Orchestra
Net als de headliner van de avond loopt ook het Oostenrijkse Disharmonic Orchestra al een tijd mee op de internationale podia. In eerste instantie is de band een pure grindcore band maar in de loop van de jaren voegt de band ook progressieve elementen aan hun geluid toe. Dit technische trio breekt nog altijd potten en dat zie je deze avond in Enschede!Cryptosis
Cryptosis begrijpt dat het metal genre onderhevig is aan verandering. Metal is geëvolueerd in de loop der jaren en kent inmiddels vele sub-genres. Sommige veranderingen komen echter zo snel dat er sprake is van een revolutie en zo ontstaat ook Cryptosis: de veranderingen, ideeën en creatieve invalshoeken volgen elkaar in zo’n hoog tempo op dat de leden besluiten om afscheid te nemen van oude bandnaam Distillator en verder gaan als Cryptosis. Een revolutionaire beslissing maar beide bands zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. De lef en vernieuwingsdrag druipt letterlijk van hun geweldige debuut Bionic Swarm af en we kijken ernaar uit om al die geweldige composities eindelijk live gespeeld te zien worden!

Mortal Torment
Het enige dat deze Grieken serieus nemen is hun muziek en die is dus dik orde. De death metal wordt met verve gebracht, maar Mortal Torment houdt ook van lol trappen en dat doen ze dus ook op het podium. Fun, but not joking around!

Septage
Jonge honden die met hun eerste stappen in de scene maar gelijk een muzikaal eerbetoon brengen aan hun helden en die helden spelen stuk voor stuk goregrind en death metal. Support de toekomst van extreme metal en luister hoe deze Denen hun eerste 2 EP’s er in moordend tempo doorheen rammen!

Wanneer

za 11 feb. 2023 t/m za 11 feb. 2023 11 februari 2023 vanaf 18:30

Prijzen
Entree€ 27.50
Avondkassa€ 30.00
Locatie

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245