Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bertolf 1858 1543397670 35ht6gu9zf t/m 17 januari
Muziek, Kunst en cultuur

SOELAAS (TRY-OUT)

Bertolf

Zilveren Harp-winnaar Bertolf komt naar Enschede! Met een nieuwe show vol eigen songs en die van zijn helden: ...

Lees verder

Zilveren Harp-winnaar Bertolf komt naar Enschede! Met een nieuwe show vol eigen songs en die van zijn helden: Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon

Bertolf is terug van weggeweest, met zijn nieuwste theaterconcert Soelaas!

De Zilveren Harp-winnaar brengt opnieuw een intiem theaterprogramma naar Theater Concordia. Bertolf speelt muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen, aangevuld met songs van muzikale helden als Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost. De regie is - net als bij Bloedlijn - in handen van Diederik van Vleuten.

“Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar” - aldus Bertolf. In zijn nieuwste show Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert?

Na twee succesvolle theatertournees met de band Her Majesty met onder meer een ode aan Crosby, Stills, Nash & Young, een tournee met Kasper van Kooten en zijn eerste soloprogramma Bloedlijn, keert Bertolf terug in de theaters met een fonkelnieuwe cd op zak: Soelaas.

Over Bertolf

Bertolf Lentink speelde eerder in de band van Ilse DeLange. Zijn solocarrière explodeerde in 2008 met de hitsingle Another Day. In 2010 won hij een Zilveren Harp en bracht hij sindsdien vijf door pers en publiek zeer goed ontvangen solo-albums uit.

In 2012 kondigde Bertolf aan dat hij zou stoppen als soloartiest. Een opluchting was het niet. Nodig was het wel. Zijn obsessieve manier om aan een plaat te werken - 60 nummers schrijven, er 12 overhouden - had zijn tol geëist, maar belangrijker: Bertolf voelde zich ongemakkelijk op het podium, zo middenin de spotlight, zo ontzettend vooraan. De in Zwolle woonachtige zanger/gitarist had behoefte aan een andere rol. Iets minder in het centrum van de aandacht dus. Alleen bestaat in het universum van Bertolf niet zoiets als het rustig aandoen.

Dus toerde hij van 2015 t/m 2017 met zijn ode aan Crosby, Stills, Nash & Young langs de theaters met de band Her Majesty (met ook Jelle Paulusma, voormalig frontman van Daryll-Ann). In 2016 ging zijn eerste soloprogramma Bloedlijn in première. Bij Concordia is Bertolf te zien en horen met Soelaas, de try-out van zijn nieuwste theaterconcert.

Wanneer

17 januari vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 17.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

303