Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Spraakmakers Enschede 26 maart
Kunst en cultuur

SPRAAKMAKERS

SPRAAKMAKERS is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu.

Wat heeft Schumann te maken met de intelligentie van bomen? Wat heeft Haydn van doen met fair pay? Wat op het ...

Lees verder
19:30 - 21:00
29.00

Wat heeft Schumann te maken met de intelligentie van bomen? Wat heeft Haydn van doen met fair pay? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken.

SPRAAKMAKERS is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. SPRAAKMAKERS verbindt de stem van bekende meestervertellers Pierre Bokma, Jade Olieberg en Ramsey Nasr met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een theatraal muziekverhaal. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en betrekt het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. SPRAAKMAKERS is voor iedereen die het verhaal en de betekenis zoekt in klassieke muziek.

Prikkelende of vermakelijke verhalen over actuele thema’s − denk aan fair pay, de vierde feministische golf of de intelligentie van bomen – combineert SPRAAKMAKERS met klassieke muziekwerken die hier net zo goed over gaan. Nederlandse topacteurs voegen hun stem als extra verhaallijn toe aan de muziek en verbinden zo het werk met het hier en nu. Het verhaal voedt de muziek en de muziek het verhaal. Zo laat SPRAAKMAKERS muziek van lang geleden opnieuw relevant klinken in de wereld van nu.

SPRAAKMAKERS bestaat uit drie miniconcerten op één avond met verrassingsoptredens en pauze tussendoor. SPRAAKMAKERS is een initiatief van cultureel ondernemer Johan Idema, in samenwerking met creatief producent Frank Veenstra.

Wanneer

26 maart van 19:30 tot 21:00

Prijzen
Entree€ 29.00
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245