Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Sprookjesfabriek Enschede Dagelijks
Kinderen, Kunst en cultuur

SPROOKJESFABRIEK IN DE VOORJAARSVAKANTIE

Deze voorjaarsvakantie is De Museumfabriek in Enschede een betoverde plek waar sprookjes tot leven komen.

Je ontdekt de verbanden tussen de Wunderkammers en bekende (en minder bekende) sprookjes. Kom kijken naar de b...

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Je ontdekt de verbanden tussen de Wunderkammers en bekende (en minder bekende) sprookjes. Kom kijken naar de borrelende heksenbrouwsels tijdens de shows van Mad Science, luister naar een Twents sprookje in het los hoes, of dwaal door het museum op zoek naar de lange vlecht van Rapunzel, de grote boze wolf, het glazen schoentje van Assepoester en andere sprookjesattributen. En naast de Makerspace waar je alle dagen zelf aan de slag kunt met sprookjesachtige knutsels, hebben ze deze kerstvakantie nog een extra atelier, waar heel speciale workshops zullen worden gegeven.

Workshops door Studio Koosje (6-12 jaar)

Tijdens de workshops van Studio Koosje ga je steeds aan de slag met een sprookjesthema. De workshop begint met een korte introductie op het sprookje, waarna je aan de slag gaat met jouw kunstwerk. Tijdens de workshops maak je een Pinokkio-marionet, bouw je een bed met héél veel matrassen voor de prins(es) op de erwt, en maak en versier je jouw eigen kevervleugels, zodat je je waant in het sprookje over de mestkever.

Workshop ‘In de Nacht’

Hoe kan je met geluiden een verhaal versterken? Hoe kan je geluiden opnemen met een richtmicrofoon en remixen tot een soundscape? Bij de Wunderkammer ‘Nacht’ leren kinderen hun eigen sprookje met audioapparatuur opnemen.

Workshop ‘Weven en spinnen’

Hoe werkt een weefgetouw? Hoe kan je zelf textiel weven op een weefraam? Bij de Wunderkammer ‘Draad’ leren kinderen weven en spinnen in het kader van de sprookjes van Rapunzel en Doornroosje.

‘Heksen bestaan niet’, een spannende show van Mad Science

Heksen in de boeken en films maken gebruik van magie, toverspreuken en de meest bizarre ingrediënten voor hun brouwsels. Dit lijkt misschien wel magisch, maar in werkelijkheid lijkt het toch veel op wetenschap. Mad Science laat tijdens haar shows het verschil tussen magie en wetenschap zien.

Workshop sprookjes schrijven

Onder leiding van een begeleider gaan de kinderen in het museum op zoek naar een betoverd object, waar ze een sprookje over zullen schrijven. Na een korte introductie waarin de basis van sprookjes wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden, zijn de kinderen vrij om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen hun sprookje voorlezen.

Knutselen in de Makerspace

Ook in de Makerspace is er in de voorjaarsvakantie van alles te doen in het sprookjesthema. Maak bijvoorbeeld je eigen sprookjeswereld in een kijkdoos, of help mee de betoverde boom te versieren met lampionnetjes.

Wanneer

Dagelijks van 11:00 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer