Data t/m 25 november
Kunst & cultuur

SQUARE ONE

Een locatievoorstelling waarbij het publiek een route volgt lang een aantal scenes.

Het Rotterdamse Tall Tales Company ging aan de slag met dit gegeven. In Square  One werken ze samen met beelde...

Lees verder
5.00

Het Rotterdamse Tall Tales Company ging aan de slag met dit gegeven. In Square  One werken ze samen met beeldend kunstenaar Don Satijn. Square One  gaat over het vangen van emotie, vorm en inhoud in rekenkundige modellen.

Alles kan worden teruggebracht tot mathematische codes. Kunstmatige intelligentie is hot business en daarom wordt naarstig gezocht naar de broncodes van het menselijk handelen.

Square One is een locatievoorstelling, waarbij het publiek een vooraf bepaalde route volgt langs een aantal gejongleerde scenes. De plekken waar deze scènes plaatsvinden spelen een belangrijke rol in de voorstelling en zijn bepalend voor de totaalervaring van het publiek.

Over de voorstelling
De moderne technologie snelt ons voorbij. Kunstmatige intelligentie neemt meer en meer taken over, Facebook kent ons beter dan onze eigen partner en Google luistert altijd mee. Codes en algoritmes gaan steeds meer onze privésfeer domineren, waardoor onze fysieke en digitale wereld steeds meer één worden. In Square One laat Tall Tales Company zien hoe emotie, vorm en inhoud in mathematische codes gevangen kunnen worden. Gebaseerd op de kunstobjecten van de Rotterdamse kunstenaar Don Satijn, onderzoekt Tall Tales hoe je vanuit codes kunt bewegen en jongleren. Het decor van Square One is de Vrijhof, waar in de grote expositieruimte het werk van Don Satijn te zien is. In deze bijzondere setting wordt een route uitgestippeld waarin jongleerpatronen worden weergegeven in abstracte werken, en statische kunst tot leven komt in langzaam transformerende, levende sculpturen.

Maandag 25 november speelt Tall Tales Company de voorstelling Square One.

Wanneer

t/m 25 november

Prijzen
  • Entree
  • € 5.00

GRATIS entree voor UT-studenten en -medewerkers!

Contact

De Vrijhof

De Veldmaat 5

7522 NM Enschede

+31 54 4894400

Square One

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Vrijhof