Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Stadsastronaut 2131 1550137577 35hxcqetd6 t/m 17 april
Kunst en cultuur

STADSASTRONAUT

Een nieuwe voorstelling van Marjolein Heemstra.

Stadsastronaut is de nieuwste voorstelling van Marjolein Heemstra waarin een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoe...

Lees verder

Stadsastronaut is de nieuwste voorstelling van Marjolein Heemstra waarin een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek gaat naar het allergrootste in het allerkleinste. Ideaal en werkelijkheid samengebracht in een voorzichtig pleidooi voor meer geloof in de toekomst. Voor onszelf maar vooral voor wie er nog komen.

Sinds het begin van de ruimtevaart worden astronauten in de uitgestrekte duisternis overvallen door liefde voor onze planeet. En waar je van houdt, dat wil je beschermen. We moeten uitzoomen, is hun boodschap. Zien hoe alles met alles verweven is en hoe kwetsbaar we erbij hangen in dat reusachtige heelal. Het leven bekijken met de blik van een ruimtevaarder geeft ons het perspectief dat we nu zo ontberen. Een blik voorbij de waan van de dag waarin we onszelf en de aarde uitputten. Mooi gezegd. Maar hoe dan?

In de warmste zomer in drie eeuwen probeert Marjolijn van Heemstra zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt ze stap voor stap uit op het dagelijkse leven. Althans, dat is de poging. Ook onderzoekt Marjolein van Heemstra samen met de Academie voor Stadsastronauten (ASA) en toekomstbureau Monnik hoe aardbewoners kunnen leren leven als ruimtevaarders; met uitzicht op de sterren en inzicht in de kwetsbaarheid op onze planeet. Stadsastronaut is grotendeels voortgekomen uit onderzoek van de ASA.

Wanneer

17 april vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 16.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245