Evenementen
Kunst & cultuur

Proef de kerst in de gezellige Stadsherberg

In de dagen voor de Kerst wordt de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis omgetoverd in een gezellige Stadsherberg. Er klinkt de hele dag door muziek. In de middag zijn er creatieve workshops én er wordt elke middag een soepverhaal verteld, onder het genot van een kopje soep.

MUZIEK
Drie dagen lang zijn er optredens van koren die sfeervolle christmas carols zingen, van bandjes en van singer songwriters. Van jazz tot pop en van folk tot kerstnummers. Op vrijdagavond gaan de voeten van de vloer tijdens een optreden van een jonge talentvolle band die vette rock & roll speelt. En op zaterdag aan het einde van de middag is een grote Give Peace a Chance Sing-a-long met maar liefst drie koren.

MAAK ZELF IETS
Aan de workshoptafels kun je onder leiding van kunstenaars zelf creatief bezig zijn. Maak bijvoorbeeld kerstsieraden, een kerstengel of een rendierdoosje. Leuk als kerstcadeautje voor een dierbare óf voor jezelf.

SOEPVERHAAL
Elke dag om 16.00 uur vertelt een stadsgenoot een soepverhaal en krijgt iedereen in de herberg een gratis kopje soep. Onder andere de Enschedese stadsdichter komt een verhaal vertellen.

EN VERDER
Plof neer in de huiskamer en geniet van een warme chocomel of maak aan de bar een praatje met een bekende of onbekende stadgenoot. In de stadherberg gaat het om ontmoeten, warmte en plezier.

De herberg is gratis te bezoeken.

Openingstijden Stadsherberg Enschede

do 21 dec: 13.00 - 21.00 uur
vr 22 dec: 13.00 - 21.00 uur
za 23 dec: 13.00 - 18.00 uur


De locatie

Stadhuis Enschede Langestraat 24 7511 HC Enschede Bekijk locatie Route naar locatie

Parkeren

Q-Park Enschede Zuidmolenstraat, Binnensingelgebied 1 7511 NJ Enschede Route naar parkeerplek