Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Stervend Europa Enschede
      t/m 24 oktober
Kunst en cultuur, Muziek

STERVEND EUROPA

Een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek.

Het boek Stervend Europa als evokerend luisterbouwwerk dat zowel met de ogen open als met de ogen dicht gezien...

Lees verder

Het boek Stervend Europa als evokerend luisterbouwwerk dat zowel met de ogen open als met de ogen dicht gezien en beluisterd kan worden.

Samen met Jan van Eerd, componist en muzikant, heeft Dagelet een theatraal concertante bewerking gemaakt van het boek “Stervend Europa” (1927) van Ivan Goll, dichter, roman- en toneelschrijver. Zij brengen dit werk als een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek.

Stervend Europa roept een beeld op van het continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. Reizend door een nachtmerrieachtige wereld wordt men deelgenoot van de lotgevallen van een desperaat persoon in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Die persoon leest in de krant over een moord en herkent zichzelf in het profiel van de moordenaar; hij slaat op de vlucht en begint een dwaaltocht door Parijs.

Het is een voorstelling vol wrange satire, tedere natuurverheerlijking en thrillerachtige anekdotes. Overal en door alles heen hoor je de schrille jammerklacht van de te bewust geworden ziel die geloof en liefde verloren heeft, die volstrekt alleen staat, ontredderd in de onvruchtbare asfaltwoestijn van de razende wereldstad. Als ware Geraushmachers brengen Dagelet en Van Eerd deze betoverende roman naar het nu, om het hedendaagse Europa een spiegel voor te houden.

Wanneer

ma 24 okt. 2022 t/m ma 24 okt. 2022 24 oktober vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Studenten/CJP/Cultuurkaart€ 9.00

Normaal tarief € 10,00; Studenten € 9,00; CJP/Cultuurkaart € 9,00

Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245