Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Stop de Tijd Enschede
      t/m 14 december
Kunst en cultuur

STOP DE TIJD

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma en Matangi kwartet.

Topmusici Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse en het Matangi Quartet maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman ...

Lees verder

Topmusici Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse en het Matangi Quartet maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman en visual artist Udo Prinsen een epische collagevoorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. Pure kamermuziek, elektronische melodieën, ontroerende gedichten en licht absurde klanken, omlijst met animaties.

Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse zijn beiden multi-instrumentalist. Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met A tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz Festival tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving Sjoerdsma een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw. Alleskunner Martin Fondse componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en AskoSchönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Daarnaast is Fondse een veelgevraagd solo-artiest op piano en vibrandoneon. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won.

Samen met het krachtige, inventieve Matangi Quartet verklanken zij in Stop de tijd de openhartige gedichten van Vrouwkje Tuinman. Sierlijke folk, klassieke muziek, jazz en pop komen samen. Letterlijk en figuurlijk tijdloos.

Moeten we de race tegen de klok willen winnen? Stop de tijd is een concertante voorstelling met 6 musici, 1 dichter en een praktische enscenering met licht en projecties. De songs bewegen zich van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Een combinatie van het alledaagse met het onwaarschijnlijke en absurde.

Stop de tijd neemt je mee op reis door een beschouwende caleidoscoop aan melodieën, ritmes en geluiden. Er zijn songs gezongen vanuit wanhoop, overgave of juist euforie. De teksten van Vrouwkje Tuinman vormen een brug tussen het persoonlijke en het universele. Zo nu en dan bevriezen deze topmusici de tijd. Ieder einde herbergt een nieuw begin.

Wanneer

wo 14 dec. 2022 t/m wo 14 dec. 2022 14 december vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245