Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Strindberg en dal 1517 1538998549 35ht4hewmn

STRINDBERG EN DAL - DE GEMEENSCHAP

Voorstelling waarin toneel en werkelijkheid, maar ook de personages hopeloos verstrikt raken in elkaar. Over groepsprocessen, identiteit en machtsverhoudingen.

Toneelgroep &Co werkt aan Dal in de mist, een nog maar pas ontdekt stuk over liefde, afgunst en pijn van de Zweedse schrijver August Strindberg. De persoonlijke en professionele spanningen in het gezelschap lopen hoog op: de regisseur werkt te graag en te letterlijk als 'fysiek theatermaker', de mannelijke gastacteur is niet hetero genoeg voor zijn rol en de regieassistent is opzichtig bereid om alles te doen voor de toneelcarrière waarvan ze droomt. Toneel en werkelijkheid raken hopeloos verstrikt en door alle botsingen krijgt deze Strindbergonderneming onbedoeld de trekjes van een wrange klucht.

De voorstelling Strindberg en dal sluit aan bij eerdere stukken van De Gemeenschap als De Shakespeare Club (2017) en Stand up, lie down (2015). Net als bij die producties gaat het hier over de vaak moeizame verhouding tussen wie mensen zijn en de rol die ze spelen, over (seksuele) identiteit en over het grillige, onvoorspelbare verloop van groepsprocessen.

Strindberg en dal gaat ook over het delicate thema van (on)gepast gedrag in werksituaties. Wat kan en wat mag niet? Hoe kwetsbaar zijn we ten opzichte van mensen die macht over ons hebben?

tekst Rob de Graaf
regie Roy Peters
spel Monique Kuijpers, Dic van Duin, Henke Tuinstra, Barnaby Luke Savage en Tessa Jonge Poerink
decor Erik Kouwenhoven en Marcel Kranendonk
licht Coen Jongsma
kostuums Marrit van der Burgt (ontwerp) en Karen de Meijer (uitvoering)
kap en grimeAnna de Vriend

Over De Gemeenschap

De Gemeenschap maakt strak georganiseerde theatervoorstellingen die gaan over zwakte en onzekerheid. Voorstellingen die laveren tussen abstractie en verhaal, tussen experiment en amusement en vaak ook tussen woord en beweging.

Wanneer

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

293