Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Twents Mandoline en Gitaarorkest Enschede 1 11 juni
Kunst en cultuur, Muziek

STRINGS CONNECTED

Een muzikaal programma door jong en oud voor jong en oud

Leerlingen van Kaliber Kunstenschool en het Twents Mandoline- en Gitaarorkest slaan de handen ineen voor een b...

Lees verder
15:00
Gratis

Leerlingen van Kaliber Kunstenschool en het Twents Mandoline- en Gitaarorkest slaan de handen ineen voor een bijzonder concert in de Ontmoetingskerk in Enschede.

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) spelen 40 gitaarleerlingen van de Kaliber Kunstenschool samen met het 100 jaar oude Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO). De leerlingen variëren van 6 tot 18 jaar oud, de orkestleden zijn tussen de 48 en 88 jaar oud. Gezamenlijk zetten ze een afwisselend programma neer, passend bij de interessewereld van de leerlingen. Het is een programma door jong en oud en voor jong en oud.

Programma

  • - Peter en de Wolf: voor deze gelegenheid speciaal bewerkt voor snaarinstrumenten.
  • - Don Quichotte: in dit stuk worden Don Quichotte, zijn metgezel Sancho Panza, de beminde Dulcinea en Don Quichot’s paard Rosinante muzikaal weergegeven.
  • - Concerto de Cologne: een concert voor solo gitaar en orkest waarin Merlin Scheffers de solo partij speelt.
  • - Connected: het stuk dat in coronatijd is geschreven door Andre Herteux voor zowel gitaarensemble als mandoline-gitaarorkest met als motto: ‘muziek verbindt altijd’. Het stuk is tijdens coronatijd online uitgevoerd, nu is het live te horen!
  • - Supermassive Black Hole: van de rockgroep Muse wordt er een akoestische versie gespeeld van deze uptempo rocksong.

De gitaarleerlingen hebben les van en staan tijdens het concert onder leiding van Esther Voskamp. Het mandoline- en gitaarorkest staat onder leiding van Leo van Rutte. Om een indruk te krijgen van het orkest, kijk op www.tmgo.nl of zoek op Youtube onder ‘Twents mandoline- en gitaarorkest’.

Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Enschede, op de hoek van de Varviksingel en de dr. J. Wagenaarstraat. Het begint om 15.00 uur. De toegang is gratis met na afloop een vrije gift.

Wanneer

11 juni vanaf 15:00

Prijzen
EntreeGratis

Vrije gift na afloop

Locatie

Ontmoetingskerk

Varviksingel 139

7512 EK Enschede

053 431 1568

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ontmoetingskerk
Varviksingel 139
7512 EK Enschede