Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Orfeo 1510 1538988778 35ht4heatw
, Kinderen

ORFEO

Theater Sonnevanck en Nederlandse Reisopera maken intieme bewerking van Monteverdi’s L’Orfeo voor kinderen vanaf 8 jaar

Een opvallende samenwerking tussen twee Enschedese gezelschappen: jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en...

Lees verder
21:31
10.00

Een opvallende samenwerking tussen twee Enschedese gezelschappen: jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera coproduceren de nieuwe voorstelling Orfeo. Een spannende, grappige en ontroerende versie van de opera L’Orfeo van Monteverdi, voor kinderen vanaf 8 jaar.

Uitnodigende kennismaking met opera

Schrijver en regisseur Daniël van Klaveren bewerkte de oudste opera van de wereld, Monteverdi's L'Orfeo, tot een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Een intieme voorstelling, gespeeld door acteur Bart Sietsema en zangeres Merlijn Runia, die samen alle rollen spelen. De muzikale bewerking van Christoph Mac-Carty, die tevens musiceert in de voorstelling, is kleurrijk met invloeden van rock, jazz, tango én natuurlijk Monteverdi.

Naast een aantal vrije voorstellingen in de kleine theaters, speelt Orfeo vele besloten voorstellingen in speellokalen op basisscholen. Daarmee brengen Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera muziektheater en opera naar de scholen toe en krijgen veel kinderen de kans om hiermee kennis te maken.

Het verhaal

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Tekst & regie Daniël van Klaveren | Oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi | Muzikale bewerking Christoph Mac-Carty | Spel & zang Bart Sietsema en Merlijn Runia | Livemuziek Christoph Mac-Carty | Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques | Regieassistent Elize Kuiper | Techniek Jeroen van Terheijden

Wanneer

zondag 21 oktober 2018 |

zondag 2 december 2018 |

Prijzen
Entree kinderen€ 7.50
Entree regulier€ 10.00
Contact

Theater Sonnevanck

Walstraat 2

7511GH Enschede

+31 53 4315400

Website Sonnevanck

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Theater Sonnevanck
Walstraat 2
7511GH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden