Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Swipe Island 21 en 22 april
Digitaal, Kunst en cultuur, Actief

SWIPE ISLAND

Het nieuwste online experiment bij de Vrijhof.

Een online experiment waar de kijker via livestream in verdwijnt.

Lees verder
Je eigen woonkamer
7.50

Een online experiment waar de kijker via livestream in verdwijnt.

Regisseur Eva Line de Boer verkent met vier jonge acteurs en artistiek team de grenzen van on- en offline liefde, identiteit en seksualiteit.
Online zijn we grenzeloos en gaan we massaal op zoek naar #liefde. Swipen, scrollen, surfen, zoeken, linken, viben, smachten, smashen. Internet als paradijs van hartkloppingen en hartzeer. In de virtuele wereld kunnen we de mogelijkheden van wie we zijn en hoe we onszelf vormgeven tot in het oneindige oprekken, voorbij gender #fluid. Op hun digitale eiland kunnen de deelnemers, mits ze het juiste level hebben bereikt, zelfs een zeemeermin zijn #mermaidpower. Maak kennis met een wereld waarin Tinderpoëzie als tegeltjes aan de muur hangt, waar paarden weg glitchen als je ze niet meer nodig hebt en je nooit zeker weet wie er achter welke Avatar verscholen zit.

‘Ik krijg nog liever corona van je, dan dat ik sterf aan huidhonger.’

Regisseur Eva Line de Boer raakte gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden die het wereldwijde web heeft toegevoegd aan de zoektocht naar de liefde in de vorm van dating apps, (catfish) webcam relaties en games die het leven simuleren. Ook is zij geboeid door televisieprogramma’s als Temptation Island en Ex on the Beach waar ongeremde liefde als vanzelfsprekend openbaar geconsumeerd wordt. Voor SWIPE ISLAND creëert ze samen met haar artistiek team een eigen digitaal universum dat overloopt van al deze fascinaties. In het grensgebied tussen on- en offline gaan verschillende sprookjesachtige personages op zoek naar de ultieme vorm van liefde.

Via livestream ben je als kijker getuige. Wie weet wat Cupido voor jou in petto heeft…

Online experiment
SWIPE ISLAND experimenteert in een hedendaagse beeldtaal met een mix van verschillende online en virtuele werelden, onderwater soundscapes en digitale kostuums. De dialogen staan bol van Temptation beeldspraak, maar dan met een hoek eraf. Ontdek de personages van acteurs Giovanni Brand, Kimberley Agyarko, Meriç Tuna Yildiz en Pip Lieke Lucas chattend achter hun webcams, beleef hun eerste stappen in een digitaal parallel universum, duik mee onder water, swipe naar verschillende (tussen) werelden. Verken de grenzen tussen technologie, lichaam en identiteit. Daten mét en zonder filter #(non)humans #real #virtual #loveisblind #schurend. Dimensies vloeien over in de krochten van de zee.

Volg de motion.
Scherp je pijlen.
Er is geen drempel, je moet er overheen of niet.
Denk altijd ‘nooit kan nooit’
En wat de afloop ook is, hij is altijd goed

Eva Line de Boer
Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014). Ze kreeg de René Lobo Stok voor lef, durf en moed (Toneelacademie Maastricht, 2014). In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs 2016 met Dit gebeurt allemaal tegelijk. En in 2019 ontving zij de Charlotte Köhler prijs.

Wanneer

20 april

Ook op
woensdag 21 april 2021 vanaf 20:00
donderdag 22 april 2021 vanaf 20:00

Prijzen
Naked (basic ticket)€ 7.50
Level Up (neem je +1 mee)€ 13.50

Sky is the Limit (help de makers naar ongekende hoogte) : doneer een bedrag naar keuze

Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer